Eten drinken uitgaan Montenegro

De traditionele keuken van Montenegro is gevarieerd te noemen en wordt sterk bepaald door de streek waar u tijdens uw vakantie verblijft. In de kuststreek is er sprake van een mediterrane keuken. In de gerechten vindt u naast olijfolie, vis en salades vooral veel verse groenten terug.

Verder landinwaarts is er sprake van een 'zwaardere' kost en is de basis voor de warme maaltijd een groot stuk koeien- of schapenvlees. Daarnaast zijn ook paling en forel uit het Skadarmeer zeer populair. Traditionele gerechten zijn: Kacamak, Cicvara, Popara, Rastan, Japraci, Prsuta (ham), Popeci van Podgorica en vlees dat wordt klaar gemaakt op de grill zoals Cevapi. Een traditionele wijze van koken is ispod. Men kookt in een pot die bedekt is met houtskool.

Populaire vruchten zijn aardbeien, bessen en frambozen, die vooral in het noorden van het land groeien. U kunt in sommige gerechten, zoals gevulde koolbladeren met gehakt en rijst, de Turkse invloeden van vroeger nog terugzien. Bij de maaltijd wordt bij voorkeur een glas Niksic bier of een glas wijn uit Montenegro gedronken. De nationale drank van Montenegro is Rakija. Dit is een sterkedrank die gemaakt is van druiven.

Ondanks het feit, dat het uitgaansleven van de lokale bevolking zich beperkt tot het bezoeken van een restaurant of café, zijn er in de toeristische plaatsen en de hoofdstad Potgorica toch voldoende uitgaansmogelijkheden. 

© www.flickr.com/photos/xiquinho/eten drinken uitgaan Montenegro


Meer organisaties tonen