Eten Drinken Uitgaan in Macedonië

De keuken van Macedonië is uitstekend en zeer gevarieerd te noemen. Men werkt alleen met verse groenten die een belangrijk onderdeel uitmaken van de maaltijd. De keuken is een combinatie van de Mediterrane- Balkan- en Turkse keuken. Dit komt vooral tot uiting in de vele typische Macedonische specialiteiten die het land in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Een kleine greep uit de vele specialiteiten: Macedonisch kip, gjuvech, kjebapchinja, kjoftinja, muchkalica, gestoomd lam met kool, gevulde paprika, gevulde koolbladeren, gevulde wijnbladeren, selsko meso, sketo (rijstgerecht), pastrmka (forel) en turli tava.

Aangezien de lijst specialiteiten nog veel langer is zal het u duidelijk zijn, dat u in Macedonië heerlijk kunt eten. Ons advies is dan ook om uitsluitend een hotel op basis van logies ontbijt te reserveren, zodat u dagelijks een restaurant naar uw eigen keuze kunt uitzoeken. Net als in Nederland eet men in Macedonië drie keer per dag en wordt het diner (vechera) 's avonds geserveerd. Bij het diner adviseren wij u een van de vele uitstekende Macedonische wijnen te drinken, want deze wijnen behoren qua smaak en kwaliteit tot de top van Europa.  

Het uitgaansleven beperkt zich tot de toeristische centra rond het meer van Ohrid en in mindere mate de hoofdstad Skopje. In een populaire plaats als Ohrid vindt u veel terrasjes, pubs en discotheken waar u zich uitstekend kunt vermaken zonder dat u op uw uitgaven hoeft te letten.        


Meer organisaties tonen