Eten drinken uitgaan Servië

De Servische keuken zal bij veel Nederlanders absoluut in de smaak vallen. Als basis wordt vaak een grote hoeveelheid vers vlees of vis gebruikt, dat op allerlei manieren wordt bereid. Daarbij worden uitsluitend biologische groenten en fruit geserveerd die men vaak op de lokale markten koopt. De groenten die u krijgt opgediend zijn dan ook seizoensafhankelijk. 

Uit eten gaan in Servië is goedkoop. Vooral als u naar de lokale restaurants gaat waar ook de lokale bevolking komt. Heerlijke Servische specialiteiten die u beslist eens moet proberen zijn bijvoorbeeld Cevapcici, Feta, Japrak, Pihtije, Raznjici, Sarma en Pljeskavica. U proeft in deze gerechten nog steeds de invloeden van de Turkse keuken.

In Servië worden behoorlijk veel alcoholische dranken gedronken. Populair bij het mannelijk deel van de bevolking zijn de lokale bieren en sterkedranken als Slivovic (60% alcohol) en Rakija. Door het vrouwelijk deel van de bevolking wordt vooral wijn gedronken. Eveneens populair is koffie, waarvan grote hoeveelheden in allerlei variaties wordt gedronken.

De uitgaansfaciliteiten in de grote steden zoals Belgrado zijn uitstekend. U kunt zich tot in de vroege uren vermaken in een van de vele pubs, dancings, restaurants, theaters, nachtclubs en casino's. Een prettige bijkomstigheid is, dat het prijsniveau nog laag te noemen is.  

eten drinken uitgaan Servië © Marko Kudjerski


Meer organisaties tonen