Bezienswaardigheden Litouwen

Veel cultuur en natuur in Litouwen

In Litouwen zijn dankzij haar rijke verleden voor cultuurliefhebbers veel plaatsen te bezichtigen. Maar ook liefhebbers van natuur komen volop aan hun trekken. Als u in Litouwen op vakantie bent moet u beslist de hoofdstad Vilnius gaan bezoeken. Deze indrukwekkende stad herbergt een schat aan bijzondere gebouwen, monumenten, musea en pleinen. Niet voor niets staat deze stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar ook de vele musea in Kaunas of de oude hoofdstad Trakai met haar schitterende veertiende eeuwse kasteel zijn aanraders. 

Liefhebbers van natuur komen in de vijf nationale parken van Litouwen ogen en oren tekort. Met name het Nationaal Park Kursiv Nerija maakte op ons veel indruk. Maar buiten de nationale parken zijn ook andere gebieden wonderschoon. Zo zijn het regionale Kauno Mariospark en de rivier de Nemunas of het uitgestrekte platteland met haar weidse velden indrukwekkend te noemen. Er zijn in Litouwen nog veel vakmensen die traditionele beroepen uitoefenen zoals pottenbakken, beeldhouwen, houtsnijden en weven. U kunt deze ateliers verspreid over het hele land bezoeken. 

Kortom in Litouwen valt er dan ook veel om te ontdekken. Om u een nog completer beeld te krijgen van de vele bezienswaardigheden in Litouwen raadpleegt u de link bezienswaardigheden Litouwen

bezienswaardigheden Litouwen © www.vilnius-tourism.lt

 


Meer organisaties tonen