Eten drinken uitgaan in Litouwen 

Litouwen een paradijs voor bourgondiërs 

Als het aankomt op eten en drinken is Litouwen voor ons een waar paradijs. Waar betaalt u voor een halve liter bier een hele Euro en kunt u voor nog geen tien Euro van een heerlijk overvloedig diner genieten? En als u dacht dat het aanbod restaurants beperkt is, dan zult u wederom aangenaam verrast worden. Er is een ruime keuze voorhanden.

Als u van een stevige maaltijd houdt, dan adviseren wij u om zo veel mogelijk traditionele Litouwse gerechten uit te proberen. Als basis voor deze gerechten gebruikt men de aardappel. De Litouwers kunnen hier de heerlijkste gerechten mee bereiden, zoals de populaire zeppelin of de cepelanai. Een andere tip is om de dagschotel te bestellen in die eetgelegenheden waar ook de lokale bevolking komt. U zult een smakelijke en voordelige maaltijd tegemoet kunnen zien. Een belangrijke waarschuwing:  drink uitsluitend mineraalwater uit flessen. De Litouwers drinken als alcoholische dranken voornamelijk bier, honinglikeur en wodka. 

Het uitgaansleven in Litouwen is beperkt te noemen. Het speelt zich vooral af in de steden  Kaunas, Klaipeda en de hoofdstad Vilnius. Hier vindt u bars, theaters, casino's en nachtclubs waar u zich goed kunt vermaken. De prijzen zijn ook hier nog relatief laag te noemen. Het uitgaansaanbod groeit de laatste jaren snel. Dit wordt veroorzaakt door de sterke groei van het aantal toeristen.          

eten drinken uitgaan Litouwen © www.lithuania-travel.lt  


Meer organisaties tonen