Bezienswaardigheden Overijssel

Kunst, cultuur en natuur komen samen in Overijssel

Op het gebied van bezienswaardigheden heeft de gastvrije provincie Overijssel veel aan toeristen te bieden. Niet in de laatste plaats heeft de provincie dit te danken aan haar gevarieerde landschap. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Overijssel is Giethoorn ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Hier kunt u met de typische punterbootjes door de vele kanaaltjes varen en over de bruggetjes lopen. Ten zuidwesten van Giethoorn ligt Kampen. In deze Hanzestad vindt u veel bezienswaardigheden. Om de bezienswaardigheden en geschiedenis van Kampen op een unieke wijze te ervaren is de Thea Beckman route een aanrader.

Ten zuidoosten van Kampen ligt Zwolle. Deze oude binnenstad van deze provinciehoofdstad heeft niet alleen veel grachten, maar u vindt hier prachtige historische plekjes die een bezoek meer dan waard zijn. En wanneer u Zwolle bezoekt moet u beslist een bezoek brengen aan Museum de Fundatie met zijn karakteristieke bouw. Liehebbers van klederdracht moeten beslist een bezoek brengen aan Staphorst, want hier loopt een deel van de bevolking nog in traditionele klederdracht. Let in Staphorst ook op de blauw/groen geverfde boerderijen. Voor een aantrekkelijke overnaching raadpleeg de link https://tovernachting.nl

Wanneer we vanuit Zwolle via de IJssel afzakken naar het zuiden komen we terecht in Deventer. Ook deze stad is rijk aan bezienswaardigheden. Gezinnen met kinderen moeten beslist een bezoek brengen aan het speelgoed museum. Vanuit Deventer rijden we naar Twente. Halverwege de route naar Twente is het natuurmuseum Holterberg een aanrader. De regio Twente is een schitterende streek waar veel bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Aanraders zijn de museum buurtspoorweg in Haaksbergen en het Landgoed Twickel in Ambt Delden.

© Sjaak Kempe | bezienswaardigheden Overijssel


Meer organisaties tonen