Eten drinken uitgaan Griekenland

De Griekse keuken is in de gehele wereld beroemd en wordt geprezen voor haar smaak en gevarieerdheid. Nederlanders zijn echte liefhebbers van het Griekse eten. Voor de meesten van ons zijn moussaka, tzatziki, souvlaki, feta, kalamata of ouzo dan ook bekende Griekse producten die regelmatig gegeten of gedronken worden. We zouden de Griekse keuken echter tekortdoen, als we veronderstellen dat uit deze producten de Griekse keuken bestaat.

eten drinken uitgaan Griekenland © Pedro / Flickr cc

Tijdens uw vakantie Griekenland zult u merken dat de restaurants pas om 19.00 uur open gaan. De restaurants doen dit voor de toeristen, want de lokale bevolking begint pas met eten omstreeks een uur of negen. Het is in de restaurants gebruikelijk dat u vooraf een glas ouzo aangeboden krijgt. Het eten in Griekenland krijgt u daarna lauw geserveerd. Grieken zijn er van overtuigd, dat het dan beter smaakt. De gerechten bestaan uit verse ingrediënten, kruiden en Griekse olijfolie. 

Eenvoud en puurheid staan hoog in het vaandel. Daarom is de Griekse keuken ook zeer goed voor uw gezondheid. De Grieken zijn gek op soep met brood, salades en kleine hapjes die klaargemaakt zijn met vlees of vis. Maar haast de belangrijkste regel is, dat de groenten en het fruit vers zijn en in de openlucht zijn geteeld. Druiven en tomaten smaken dan ook totaal anders dan in Nederland. Hetzelfde geldt voor vlees en vis.  

In Griekenland zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uit te gaan. Het hangt echter sterk af van de plaats waar u bent. In Athene en de toeristen centra zijn voldoende mogelijkheden zoals bars, discotheken, openlucht bioscopen en theaters aanwezig. Echter voor de lokale bevolking is op het terras van een taverna of restaurant zitten de ultieme vorm van uitgaan.


Meer organisaties tonen