Wetenswaardigheden Griekenland 

Oppervlakte:
131.957 km2 (3,18 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 30

Landcode:
GR

Ligging:
Griekenland grenst aan de Ionische Zee, Albanië, Macedonië, Bulgarije, Turkije, de Egeïsche Zee, de Zee van Marmara en de Middellandse Zee

Tijdsverschil:
Het is 1 uur later dan in Nederland

Afstand:
Utrecht - Athene 2.790 kilometer

Inwoners:
11.143.217 inwoners

Hoofdstad:
Athene

Taal:
Grieks

Munt:
Euro

Wisselkoers:
n.v.t.

Belangrijke steden:
Athene, Chania, Heraklion, Iraklion, Larissa, Patras, Piraeus en Thessaloniki

Klimaat:
In Griekenland zijn twee klimaten. In de kuststreken en op de eilanden heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters zijn mild. Wel valt er 's winters relatief veel neerslag. In de vlaktes en de bergen is er sprake van een continentaal klimaat (landklimaat). Voor dit deel van Griekenland betekent dit hete droge zomers en relatief koude winters met weinig neerslag.

Vervoer:
De kwaliteit van het wegennet in Griekenland is goed en er is uitgezonderd de grote steden nog relatief weinig verkeer. Opvallend is het rijden op de vluchtstrook, die vaak als extra rijbaan wordt gebruikt. Houd rekening met het feit dat u op bepaalde plaatsen tol moet betalen. Het bussennetwerk in Griekenland is uitstekend en wordt veel gebruikt. Het treinennetwerk is niet zo uitgebreid en wordt om deze reden dan ook een stuk minder gebruikt. Doet u dat wel. Koop dan uw ticket niet in de trein, want u betaalt altijd een vaste toeslag van 50%. Griekenland heeft bijna veertig vliegvelden. Het belangrijkste is het Eleftherios Venizelos International Airport bij Athene.
 


Meer organisaties tonen