Eten drinken uitgaan in Slowakije 

De traditionele keuken in Slowakije is een boerenkeuken. De warme maaltijden, die 's middags in grote porties worden geserveerd, zijn eenvoudig van samenstelling en bestaan uit biologische producten en veel vlees. De smaak van de groenten is puur.

Houd met bovenstaande kennis rekening als u in een restaurant uit eten gaat, want vaak kunt u de helft van de maaltijden niet op. En dat is zonde. Ons advies: bestel alleen een hoofdmaaltijd als u voor het eerst in een restaurant gaat eten. De enige plaats waar dit probleem niet geldt is in de hoofdstad Bratislava. Hier zijn de porties kleiner en liggen de prijzen hoger dan in de andere plaatsen van Slowakije.

In Slowakije valt er een tweedeling te maken qua gerechten. In het zuiden krijgt u vaak gerechten die sterk beïnvloed zijn door de Hongaarse keuken en in het noorden krijgt u meer typische streekgerechten. Populaire gerechten in Slowakije zijn: zuurkoolsoep, penssoep, Kapustnica met paddestoelen, de schotels Bryndzové Halusky en Bryndza, Goulash, Husacina, Strapacky en Knedliky. Bij de maaltijden wordt een goed glas Slowaaks pils gedronken. Lees de volgende pagina's over eten in Slowakije 

In de grote steden zijn voldoende uitgaansmogelijkheden. Maar als het op uitgaan aankomt moet u naar Bratislava gaan, want dat is de 'place to be'. De bruisende hoofdstad kent een uitgaansleven dat niet onder doet voor de grote steden in Nederland.


Meer organisaties tonen