Wetenswaardigheden Slowakije 

Onderstaand vindt u een aantal interessante wetenswaardigheden Slowakije die u een beter beeld geven van dit schitterende land.

Oppervlakte:
49.035 km2 (1,18 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 421

Landcode:
SK

Ligging:
Slowakije grenst aan Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Oekraïne en Hongarije.

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Slowakije

Afstand:
Utrecht - Bratislava 1.192 kilometer

Inwoners:
5.463.046 inwoners

Hoofdstad:
Bratislava

Taal:
Slowaaks

Munt:
Euro

Wisselkoers:
N.v.t.

Belangrijke steden:
Banska Bystrica, Bratislava, Kosice, Lucenec, Nitra, Poprad, Presov, Prievidza, Senica, Trencin, Trnava, Zilina en Zvolen.

Klimaat:
In Slowakije heerst een landklimaat. De zomers in Slowakije zijn warm en de winters zijn koud. In de hogere delen van de bergen heerst een bergklimaat. De zomers zijn hier mild en de winters duren relatief lang en zijn koud.

Vervoer:
De infrastructuur van het wegennet is uitgebreid. Daarnaast worden de wegen in Slowakije uitstekend onderhouden. Aan een uitbreiding van het wegennet en het vergroten van de capaciteit wordt hard gewerkt. Voor het gebruik van snelwegen is een vignet verplicht. Het busnetwerk in Slowakije is uitgebreid en goedkoop. Dit geldt ook voor het treinnetwerk. Kijk alleen goed uit in wat voor trein u stapt, want de lokale treinen zijn erg langzaam omdat ze op de vreemdste plaatsen stoppen. Slowakije heeft een beperkt aantal vliegvelden. De belangrijkste vliegvelden liggen bij de hoofdstad Bratislava en Kosice.


Meer organisaties tonen