Bezienswaardigheden Ierland

Ierland wordt niet voor niets door grote groepen toeristen als reisdoel gekozen voor het houden van een culturele en / of actieve vakantie. De reden moge duidelijk zijn: Ierland overtreft elk voorstellingsvermogen als het op bezienswaardigheden aankomt. Het aanbod en de diversiteit is zo groot, dat ik eigenlijk niet weet welke bezienswaardigheden u beslist moet gaan bezoeken.

Ondanks het feit dat het zuiden van Ierland bij de meeste toeristen (ten onrechte) het meest in trek is begin ik toch met de hoofdstad Dublin en omgeving. Reserveer enkele dagen van uw vakantie voor Dublin, want u bent in mijn ogen niet in Ierland geweest als u Dublin niet bezocht heeft. Het historische centrum van Dublin is schitterend en authentiek. U vindt er schitterende achttiende-eeuwse huizen, prachtige parken zoals Phoenixpark, theaters, pubs, literaire cafés, lokale markten en imposante gebouwen zoals de Christ Church Cathedral. U zult ogen en vooral tijd te kort komen.

Nadat u Dublin heeft bezocht zult u een keuze moeten maken welke beziens-waardigheden u beslist wilt zien. Doet u dit niet, dan zult u er niet aan toekomen. U komt onderweg  namelijk zoveel schoons tegen dat u de verleiding niet zult kunnen weerstaan. 

Enkele absolute aanraders zijn: Kilkenny Castle, Rock of Cashel, Giants Causeway, Cliffs of Moher, Clonmacnoise, De heuvel van Tara, Kilkenny Castle en Killarney National Park. Omdat dit overzicht verre van compleet is verwijzen wij u graag naar de website van Go Ireland. Hier vindt u onder de rubriek See & Do meer dan 1.400 bezienswaardigheden zoals 227 kastelen etc. Klik voor het overzicht op de link bezienswaardigheden Ierland en scroll naar de onderzijde van de  pagina.

© www.flickr.com/photos/giuseppemilo/ bezienswaardigheden Ierland


Meer organisaties tonen