Bezienswaardigheden Flevoland

Wanneer men het over bezienswaardigheden heeft denkt men meestal niet aan de provincie Flevoland. Per slot van rekening is onze jongste provincie pas ontstaan na drooglegging in de tweede helft van de vorige eeuw. Voorheen waren grote delen van Flevoland de bodem van het IJsselmeer. Toch zijn er in Flevoland een groot aantal bezienswaardigheden die een bezoek meer dan de moeite waard zijn.

Wat dacht u van de Oostvaardersplassen in zuidelijk Flevoland. Sinds de indrukwekkende natuurfilm is dit bijzondere natuurgebied bekend in binnen- en buitenland. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Liefhebbers van de luchtvaart moeten beslist een bezoek brengen aan het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome in Lelystad. Hier vindt u ook de Bataviawerf waar o.a. een replica van het VOC-schip de Batavia is gebouwd en op traditionele wijze schepen worden gebouwd. In Lelystad vindt u ook Batavia Stad Fashion Outlet, waar u voor lage prijzen merkkleding kunt kopen.

Andere aanraders zijn museum Schokland dat op de werelderfgoedlijst staat, het museum in Nagele en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. En voor avontuurlijk ingestelde mensen is Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen een aanrader. Dit is slechts een greep uit de bezienswaardigheden in Flevoland. 

bezienswaardigheden Flevoland / Jeffrey de Graaf


Meer organisaties tonen