Feestdagen Duitsland 2021

Bijzondere feestdagen die nationaal of in deelstaten worden gevierd

Onderstaand vindt u een overzicht van evenementen en bijzondere feestdagen Duitsland, die landelijk of slechts in sommige deelstaten worden gevierd. Daarnaast vinden er in dit mooie land ook een groot aantal evenementen plaats, die internationaal bekend zijn. Wanneer u dit jaar voor een vakantie Duitsland kiest, dan doet u er als toerist verstandig aan om hier rekening mee te houden. Waarom? Tijdens de meeste evenementen en feestdagen Duitsland zijn de meeste winkels en instellingen gesloten of gelden er afwijkende openingstijden. In het onderstaand overzicht van feestdagen Duitsland worden in de loop van dit jaar ook evenementen toegevoegd die grootschalig qua opzet zijn. Op het gebied van feestdagen Duitsland belichten we uitsluitend feestdagen die wij in Nederland niet kennen.

Evenementen en bijzondere feestdagen Duitsland 2021

Overzicht evenementen en bijzondere feestdagen Duitsland 2021:

Driekoningen* 06 januari 2021
Rosenmontag (Carnavalsdag) 15 februari 2021
Internationale Vrouwendag (Berlijn) 08 maart 2021
Dag van de Arbeid 01 mei 2021
Sacramentsdag* 03 juni 2021
Kölner Lichter 10 juli 2021
Maria Hemelvaart ( Saarland, delen Beieren)* 15 augustus 2021
Oktoberfest 18.09 - 03.10  18 september 2021
Dag van de Duitse Eenheid 03 oktober 2021
Hervormingsdag* 31 oktober 2021
Allerheiligen* 01 november 2021
Boete en Biddag (Saksen) 17 november 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

* Enkel in één of meerdere deelstaten

Enkele evenementen die al vele jaren toeristen uit binnen- en buitenland trekt zijn;

De 'Kölner Lichter' is een evenement met vuurwerk, verlichting en muziek op en langs de oevers van de Rijn. Het is op afstand de grootste vuurwerkvoorstelling van Duitsland en te vergelijken met het internaltionaal vuurwerk festival in Scheveningen. De 'Kölner Lichter' wordt gehouden in de maand juli en trekt bijna een miljoen toeschouwers.

Het 'Oktoberfest' is een volksfeest (bierfeest) in München (Beieren) dat jaarlijks gehouden wordt. Het bierfeest begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en trekt jaarlijks bijna 7 miljoen mensen uit de hele wereld. 

Wanneer u voor een vakantie Duitsland kiest, dan doet u er verstandig aan om rekening te houden met de vele grootschalige evenementen en de bijzondere feestdagen Duitsland. Vanwege de wereldwijde Corona pandemie adviseren wij u daarom om van tevoren de website van de douane Duitsland te bezoeken. Hier vindt u de meest actuele informatie waaraan u zich dient te houden.