Feestdagen Duitsland 2024

Bijzondere feestdagen die nationaal of in deelstaten worden gevierd

Onderstaand vindt u een overzicht van evenementen en bijzondere feestdagen Duitsland 2024, die landelijk of slechts in sommige deelstaten worden gevierd. Daarnaast vinden er in dit mooie land ook een groot aantal evenementen plaats, die internationaal bekend zijn. Wanneer u dit jaar voor een vakantie Duitsland kiest, dan doet u er als toerist verstandig aan om hier rekening mee te houden. Waarom? Tijdens de meeste evenementen en feestdagen Duitsland zijn de meeste winkels en instellingen gesloten of gelden er afwijkende openingstijden. In het onderstaand overzicht van feestdagen Duitsland worden in de loop van dit jaar ook evenementen toegevoegd die grootschalig qua opzet zijn. Op het gebied van feestdagen Duitsland belichten we uitsluitend feestdagen die wij in Nederland niet kennen.

Bijzondere feestdagen Duitsland 2022

Bijzondere feestdagen Duitsland 2024

Driekoningen* 06 januari 2024
Internationale Vrouwendag (Berlijn) 08 maart 2024
Dag van de Arbeid 01 mei 2024
Sacramentsdag* 08 juni 2024
Nationaler Gedenktag 17 juni 2024
Maria Hemelvaart ( Saarland, delen Beieren)* 15 augustus 2024
Oktoberfest 21.09.2024 - 06.10.2024  21 september 2024
Dag van de Duitse Eenheid 03 oktober 2024
Hervormingsdag* 31 oktober 2024
Allerheiligen* 01 november 2024
Boete en Biddag (Saksen) 16 november 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Enkel in één of meerdere deelstaten

Enkele evenementen die al vele jaren toeristen uit binnen- en buitenland trekt zijn;

De 'Kölner Lichter' is een evenement met vuurwerk, verlichting en muziek op en langs de oevers van de Rijn. Het is op afstand de grootste vuurwerkvoorstelling van Duitsland en te vergelijken met het internaltionaal vuurwerk festival in Scheveningen. De 'Kölner Lichter' wordt gehouden in de maand juli en trekt bijna een miljoen toeschouwers.

Het 'Oktoberfest' is een volksfeest (bierfeest) in München (Beieren) dat jaarlijks gehouden wordt. Het bierfeest begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en trekt jaarlijks bijna 7 miljoen mensen uit de hele wereld. 

Wanneer u voor een vakantie Duitsland kiest, dan doet u er verstandig aan om rekening te houden met de vele grootschalige evenementen en de bijzondere feestdagen Duitsland. Vanwege de wereldwijde Corona pandemie adviseren wij u daarom om van tevoren de website van de douane Duitsland te bezoeken. Hier vindt u de meest actuele informatie waaraan u zich dient te houden.  


Meer organisaties tonen