Gepubliceerd op 31 Januari 2021 door Godfrey Vanhees. 

Breng een bezoekje aan verrassend Bremen

Geboorteplaats van de Bremer Stadsmuzikanten

De Duitse stad Bremen ligt aan weerszijden van de rivier de Wezer. Met deze strategische ligging is de stad in de 19e eeuw groot geworden als Hanzestad. Zomers kunt u heerlijk wandelen of fietsen langs de oevers van de Wezer. Deze rivier stroomt langs het centrum, waar ook genoeg te beleven en te zien is.

Op het Marktplein vindt u een standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten. Het sprookje dat een onlosmakelijke verbintenis heeft met de stad.  Volgens het verhaal gaat uw wens in vervulling wanneer u de voorbenen van de ezel vasthoudt en een wens doet. Zeker het proberen waard!

In de omgeving van het Marktplein (Marktplatz) bevindt zich ook de Dom van Bremen, die in de 11e eeuw is gebouwd. Dit imposante gebouw met gotische bouwstijl zal u gelijk opvallen aan haar groene torenspitsen. Het is mogelijk om de torens te beklimmen voor een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ook geheel in gotische stijl is het Stadhuis van Bremen (Bremer Rathaus), dat sinds 2004 zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst is verschenen.

Bremen geboorteplaats van de Bremer Stadsmuzikanten

Een leuke activiteit is het bezoeken van het stadsdeel Schnoor. Deze wijk brengt u geheel in de middeleeuwse sfeer door de smalle straatjes en oude gebouwen.

In Altstadt, het historisch centrum van Bremen, zijn vele leuke barretjes en restaurantjes te vinden. Wanneer u in Bremen bent moet u beslist een bezoek brengen aan Paulaners an der Schlachte voor een echte Duitse maaltijd. Hier kunt u de lekkerste schnitzels verwachten en er is een heuse Munchener biertuin.

Voor lekkere koffie of een goed glas wijn bent u bij het gezellige Cafe Knigge of Cafe Tolke aan het juiste adres. Bij beide cafés hangt een fijne sfeer. Het is er goed toeven tijdens een pauze wanneer u de stad aan het ontdekken bent.

Aangenaam overnachten in Bremen kan bij het Monopol Boutique hotel. Dit hotel ligt dicht bij het stadscentrum en ook bij het hoofdstation van Bremen. Het hotel is, zoals vele gebouwen in de stad, gebouwd in Gotische stijl, een unieke ervaring.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen