Gepubliceerd op 5 Februari 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  05-02-2021 09:24)

De leukste tips voor het ontdekken van veelzijdig Napels

Ontdek deze ruwe parel van Italië

Napels staat bekend omdat het de geboorteplaats is van de pizza. Pizzeria’s die u niet mag overslaan tijdens uw bezoek aan Napels zijn: Pizzeria Da Michele, Pizzeria di matteo en Pizzeria Sorbillo. In de Spaanse wijk bevindt zich Trattoria da nennella. Avondeten in dit restaurant is een waar spektakel aangezien de obers zich zingend en dansend door het restaurant heen bewegen. Een aanrader hier is de pasta patate (pasta met aardappelen). Een ander geliefd restaurant is Tandem, waar u de lekkerste pasta met vleesragout kunt eten. 

Aan het begin van de avond zijn alle terrassen en bars gezellig vol voor een aperitief. Erg geliefd in Napels is het zomerse drankje de Aperol Spritz. Wilt u meer weten over eten, drinken en uitgaan in Italië? Lees er alles over op: www.waarheenmetvakantie.nl/eten-drinken-en-uitgaan-italie

Napels Spaccanapoli | Waarheenmetvakantie.nl

De bekendste straat van Napels is Spaccanapoli. Deze lange, rechte straat gaat dwars door Napels als een lijn die de stad in tweeën verdeeld. In deze straat vindt u de leukste winkeltjes en restaurantjes. Deze straat loopt vanuit het centrum naar de zee, waar u in de haven een uniek uitzicht heeft op de vulkaan de Vesuvius.

Vanaf de wijk Vomero, die zich bevindt op een heuvel, heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de zee bij de Belvedere San Martino (uitzichtpunt San Martino). Op deze heuvel ligt ook het kasteel Sant Elmo. Dit kasteel met haar interessante geschiedenis is zeker het bezoeken waard. Het uitzicht over heel Napels is daarbij de kers op de taart.

Voor de kust van Napels liggen de drie eilanden Ischia, Procida en Capri. In de haven vertrekt u met de boot vanaf Napels naar deze parels in de Golf van Napels. Vooral Procida is een aanrader. Dit eiland ligt het dichtst bij Napels stad en is daarom geschikt voor een dagtrip. Het eiland staat bekend om haar baai met huizen en kerken in alle kleuren van de regenboog.

Bent u op zoek naar accommodatie in de omgeving van Napels? Raadpleeg dan de button accommodaties Italië voor een variatie aan prachtige accommodaties in de omgeving van Napels.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen