Gepubliceerd op 25 Mei 2023 door Godfrey Vanhees. 

Epe en 't Harde een vakantie paradijs voor natuurliefhebbers

vakantie Gelderland Epe 't Harde

Er valt in deze toeristische regio voor zowel jong als oud veel te beleven

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van de natuur, de cultuur en de gastronomie van de Veluwe, dan zijn Epe en 't Harde de perfecte keuze voor jou. Deze 2 plaatsen liggen in het noorden van de Veluwe. Een ronduit prachtig gebied dat bekend staat om haar uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en het mooie IJssellandschap.

De big five van Nederland kun je hier spotten


Een van de grootste attracties van Epe en 't Harde is de mogelijkheid om wild te spotten. In deze regio vind je de Big Five van Nederland: de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert. Je kunt deze dieren ontdekken tijdens een wildspeurtocht onder begeleiding van een gids, maar je kunt ook bij een wildscherm gaan kijken. Of kom oog in oog met ze te staan tijdens een wandeling in de bossen rondom Epe en 't Harde. Er zijn verschillende plekken waar je goed wild kunt spotten, zoals bij de wildobservatieplaats Enkhout in het Kroondomein en bij de Haelberg in natuurgebied het Eperholt. Raadpleeg voor meer informatie de link Epe

Gastronomen kunnen culinair genieten in Epe en ‘t Harde


Als je van culinair genieten houdt, dan zit je ook goed in Epe en 't Harde. Hier vind je tal van gezellige eetcafés en sfeervolle restaurants waar je kunt proeven van het Veluws wild. Veel van het culinair genot komt uit de regio; het wild hoeft niet van ver te komen. En dat proef je! Je kunt kiezen uit verschillende gerechten, zoals hertenbiefstuk, wildzwijn stoofpot of reerug.

Epe en ’t Harde Ideaal vertrekpunt voor fietsers en wandelaars

Epe en 't Harde zijn ook ideaal voor fietsers en wandelaars. Er zijn veel gemarkeerde routes beschikbaar die je langs de mooiste plekken van de Veluwe leiden. Je kunt fietsen door prachtige bosgebieden, langs bloeiende heidevelden en over zandverstuivingen. Of je kunt wandelen langs mooie zandstranden en meren, zoals het Veluwemeer en het Drontermeer. Voor de kinderen zijn er ook leuke belevingspaden waar ze allerlei avonturen kunnen beleven en veel kunnen leren over de natuur.

Liefhebbers van cultuur kunnen volledig aan hun trekken komen
 

Epe en 't Harde zijn niet alleen natuurrijk, maar ook cultuurrijk. Je kunt hier de historische Hanzesteden Elburg en Hattem bezoeken, die op korte afstand liggen. Deze stadjes hebben een rijk verleden als handelscentra aan het water en hebben veel monumenten, musea en kunstgalerijen te bieden. Of je kunt een kijkje nemen bij het Aardhuis in Hoog Soeren, een voormalig jachtchalet van koning Willem III,  dat nu een museum en een wildpark is.

Voor uitgebreide toeristische informatie over deze regio inclusief beschikbare vakantie accommodaties die u rechtstreeks bij de eigenaren kunt huren verwijzen wij u graag naar Waarheen met vakantie.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen