Gepubliceerd op 2 April 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  09-04-2021 12:45)

Geniet van Durbuy en de natuur in de Belgische Ardennen

In deze middeleeuwse stad waant u zich in een sprookje

De streek van Durbuy zal u verassen. Hier kleurt de omgeving groen, zijn de mensen gastvrij en komt u heerlijk tot rust. De stad heeft geografische een perfecte ligging bij verschillende streken: de Ardennen, Condrez en Famenne. Durbuy staat ook wel bekend als het kleinste stadje van de wereld.

Op slechts zes kilometer vanaf Durbuy, kunt u verblijven in chalet Klingelhütte. In een prachtig landschap met adembenemende vergezichten van groen, is het aangenaam vertoeven en komt u echt tot rust.

Op deze locatie wordt u wakker met fluitende vogels en geniet u ’s avonds van de ondergaande zon. In de omgeving van het chalet kunt u heerlijk wandelen met uw gezelschap. U kunt met twee tot acht personen in het chalet verblijven en in de omheinde tuin kunnen kinderen veilig spelen terwijl u op het terras geniet van een kopje koffie of lokale wijn.  Wanneer u een hond heeft, is deze ook van harte welkom.

Bezoek in Durbuy de oude binnenstad (vieux ville) en krijg een indruk van hoe de inwoners van Durbuy leefden tijdens de middeleeuwen. Voor de kinderen is er een prachtige houten speeltuin en dagelijks is er een roofvogelshow te bewonderen.

Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe. Wanneer het mooi weer is, kunt u heerlijk wandelen of fietsen.

Geniet van Durbuy en de Belgische Ardennen

 

De echte natuurliefhebbers komen natuurlijk naar de Ardennen om te genieten van het bos en de natuur. In Park Chlorophylle bent u hiervoor aan het juiste adres https://walloniebelgietoerisme.be/nl/content/het-natuurpark-chlorophylle-ontdek-je-spelenderwijs-het-bos  Door middel van een spectaculaire wandeling die u langs de toppen van de bomen leidt, ontdekt u verschillende fraaie boomhutten.

Een andere aanrader is het bezoeken van het natuurlijk erfgoed van de streek: de grotten van Hotton en Remouchamps.

Op slechts 4 km afstand vanaf het chalet bevindt zich de Durbuy Valley. Sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want er worden hier het hele jaar door vele sportactiviteiten beoefend in de openlucht.

In de winterperiode kunt u optimaal genieten van sneeuwpret in de langlauf- en skioorden Baraque de Fraiture en Samrée.

Voor overige accommodaties in deze regio, verwijzen wij u graag naar de rubriek accommodaties.

Irene van Dijk / Waarheenmetvakantie.nl


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen