Gepubliceerd op 2 April 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  09-04-2021 12:45)

Geniet van een heerlijk verblijf in De Cocksdorp op Texel

Zee strand en natuur op een unieke locatie in eigen land

Geniet van een heerlijk verblijf op Texel

Op het meest noordelijke puntje van Texel ligt het sfeervolle De Cocksdorp. Aan het begin van de Cocksdorp bevindt zich vakantiewoning de Gazenvlucht. In het dorp zijn een aantal gezellige restaurants te vinden, zoals Eetcafé de Rog en Restaurant de Slufter. Daarnaast heeft het dorp een gezellig klein centrum met een waterplein en een oud watergemaal. Ook heeft het dorp twee mooie kerken en gezellige, oude straatjes. Er heerst hier een fijne en warme sfeer.

Vakantiewoning de Ganzenvlucht leent zich voor heerlijke wandeltochten in de buurt. Aan het einde van het dorp is een trap die leidt naar de waddendijk, deze kunt u volgen naar Kaap Noord en over het strand naar de vuurtoren. Ook is er een mooi wandelpad door de duinen met zicht op de Noordzee. 

Op de fiets of met de auto is het slechts een klein stukje rijden naar De Koog. Hier kunt u het Nationaal Park Duinen van Texel bezoeken en een drankje drinken op het terras van Strandpaviljoen Paal 17.

Dicht bij de accommodatie is er de mogelijkheid om een zeehondentocht te maken op de Waddenzee. Ook is er de mogelijkheid om te ’eilandhoppen’ en de boot te nemen naar Vlieland voor een uitgebreid bezoek aan de Waddeneilanden.

Accommodatie de Ganzenvlucht is de perfecte locatie voor een heerlijke vakantie op Texel. Het vakantiehuis is een gezellig familiehuis waar ruimte is voor 8 tot 10 personen en maximaal 12 met kleine kinderen.

De accommodatie heeft een mooi terras met uitzicht op de waddendijk. Aan de achterzijde grenst de Ganzenvlucht aan een weiland waar paarden staan te grazen. U kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van de geluiden van de vogels die hier overkomen. Bovendien is er een infraroodsauna waardoor het hier ook winters heerlijk vertoeven is.

De Ganzenvlucht in De Cocksdorp is de perfecte locatie voor natuurliefhebbers die willen genieten van de rust. Kom genieten van het rustige wad, de trekvogels en het familiestrand in de buurt.

Voor overige accommodaties op de Waddeneilanden, gaat u naar de categorie vakantie accommodaties.

Irene van Dijk - Waarheenmetvakantie.nl


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen