Gepubliceerd op 26 Augustus 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  16-08-2021 13:02)

Het echte vakantiegevoel op São Miguel in Portugal

São Miguel is een onderdeel van de prachtige eilandengroep de Azoren. Hier ligt de accommodatie Vivenda Xavier in het kleine vissersdorpje Porto Formoso, wat beeldschone haven betekent. Het dorp is vooral bekend om haar prachtige strand, Praia dos Moinhos wat op loopafstand is van het vakantiehuis. Het grijze zandstrand heeft een vulkanische oorsprong die het geheel een unieke uitstraling geeft.

Het vakantiehuis is volledig ingericht voor vijf personen en uitgerust met het wenselijke comfort. ’s Winters kunt u in de woonkamer tijd doorbrengen bij de sfeervolle openhaard en in de lente en zomer op het zonnige terras met uitzicht op de zee en bergen. U kunt hier genieten van de rust, vriendelijke eilandbewoners en al het moois dat São Miguel te bieden heeft, aangezien het vakantiehuis een uitstekende ligging op het eiland heeft. 

Sao Miguel Portugal

De Azoren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn sierlijke gevormde meren versiert met allerlei bloemen en planten en talloze adembenemende uitzichten op bergen, zeeën, diepgroene kraters en delen van vulkanen. Het landschap is een harmonieuze combinatie van stilte met de gevolgen van natuurgeweld. Bezoek hier ook de stranden van São Miguel, deze zijn pittoresk omringt door kliffen die in het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan plonzen.

Wat er niet mag ontbreken tijdens uw verblijf op São Miguel is een bezoek aan het Lagao do Fogo (vuurmeer). Dit is een kratermeer op de mond van een slapende vulkaan, op bijna een kilometer hoogte. Eenmaal bovenaan heeft u een prachtig uitzicht over São Miguel.

In de directe omgeving van het vakantiehuis zijn verschillende wandelpaden, zoals de Trilho da Ladeira Velha. In het hart van het dorp is de Igreja Nossa Senhora da Graca, een dorpskerk daterend uit de 16e eeuw.

Er zijn leuke restaurantjes in de buurt zoals Maré Cheia die erg geliefd is bij eilandbewoners en toeristen. En ook Ribeira Seca, gericht op de regionale en nationale keuken, valt goed in de smaak.

Voor meer accommodaties in deze regio, verwijzen wij graag u naar de rubriek vakantie accommodaties Portugal 

Irene van Dijk – Redactie Waarheenmetvakantie.nl

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen