Gepubliceerd op 7 Augustus 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  10-08-2021 12:31)

Het Eifel natuurpark is dé plek voor buitenliefhebbers

Omgeving Hollerath ideaal voor een actieve vakantie

In Hollerath, gelegen aan de rand van het uitgestrekte woud het Hohes Venn in het Eifel natuurpark, kunt u genieten van een verblijf in vakantiehuisjes de Uil en de Vos. Het gebied rondom de vakantiehuisjes is uitermate geschikt voor lange wandelingen, fietstochten en ’s winters voor langlaufen. Vanaf het vakantiehuis, steekt u letterlijk de straat over en staat u in het woud.

Hollerath is bekend geworden als wintersportgebied vanwege haar ligging op 600 meter hoogte. Vakantiehuisjes de Uil en De Vos liggen op een uitzonderlijk mooie plek met een vergezicht over de heuvels van de Eifel. De vakantiehuisjes zijn geschikt voor zeven tot acht personen en van alle gemakken voorzien. De slaapkamers zijn van riante grootte en er is een comfortabele woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. De vakantiewoningen zijn op een duurzame en energiebesparende manier gebouwd, waardoor uw verblijf goed is voor het milieu en voor uw comfort.

Eifel zomers

Naast de vele wandelroutes, kunt u twee maanden per jaar het schouwspel van de Narzissenwiese bewonderen. In de omgeving staan er dan miljoenen narcissen in bloei wat zorgt voor een bloemendeken over de heuvels. Een andere indrukwekkende route is langs de Oleftal Damploop, rond de stuwdam, die u leidt langs de Westwal Höckerlinie, waar de fameuse Battle of the Bulge is gevochten.

Gedurende de wintermaanden, kunt u gebruikmaken van maar liefst drie skipistes: Weisser Stein (2km), Schwarzer Mann (6km) en Wolfsschlucht (18km). De niveaus verschillen van gemiddeld tot hoog. Het gebied is erg geschikt om een paar daagjes te genieten van de sneeuw of veel wintersporters die nog niet erg veel ervaring hebben, aangezien de bergen van geringe hoogte zijn. Daarnaast zijn er meerdere paden in de wouden waar langlaufers gebruik van kunnen maken.

In de omgeving van Hollerath zijn meerdere burchten te bezoeken voor de cultuurliefhebbers. Ook kunt u in het nabijgelegen Hellenthal getuige zijn van een spectaculaire roofvogelshow in het wildpark (6 km).

Zomers kunt u genieten van de zon aan het meer de Oleftalsperre. Of trakteer uzelf op een dagje kuuroord in de buurt van Bad Münstereifel.

Kortom, in de omgeving van Hollerath is genoeg te beleven. Voor overige accommodaties in deze regio, verwijzen wij u naar de categorie accommodaties Duitsland.

Irene van Dijk – Redactie Waarheenmetvakantie.nl

 

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen