Gepubliceerd op 14 Augustus 2023 door Monique Bergacker.  (Laatste wijziging:  14-08-2023 13:26)

© Monique Bergacker

Het wonderschone Griekse eiland Zakynthos, waar je gegarandeerd geniet!

Denk je aan Griekenland dan denk je ongetwijfeld aan helderblauw water, magische zandstranden, pittoreske witte huisjes en heerlijk eten. En dit kan je hier inderdaad allemaal vinden! Niet voor niets is Griekenland al jaren een zeer populair vakantieland. 

Het vasteland van Griekenland staat vooral bekend om haar culturele erfgoed en heiligdommen uit de Griekse oudheid. Naast het vastenland heeft Griekenland zo’n 6000 eilanden, verspreid over de Egeïsche en de Ionische Zee en ruim 200 van deze eilanden zijn bewoond. Eén van deze eilanden is het betoverende Zakynthos, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. Dit prachtige eiland, gelegen in de Ionische Zee, staat bekend om zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en adembenemende landschappen. Het eiland heeft idyllische schilderachtige dorpjes waar je kennis zal maken met de warme Griekse gastvrijheid. 

Voor de avontuurlijke reizigers is een wandeling naar het uitkijkpunt van de vuurtoren op Kaap Skinari een absolute aanrader. Hier zal je verrast worden door een panoramisch uitzicht over de spectaculaire kustlijn en de azuurblauwe zee. Ook vind je hier de sprookjesachtige Blauwe Grotten, waar je kunt zwemmen de prachtige blauwe wateren die een magische sfeer creëren.

© Monique Bergacker

Ook voor natuurliefhebbers heeft Zakynthos wonderschone plekken om te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Zeepark, waar je bedreigde diersoorten kunt spotten zoals de bijzondere caretta-caretta zeeschildpadden. Deze schildpadden leggen hun eieren op de beschutte stranden van het eiland, waar ze onder toeziend oog van de vele toegewijde vrijwilligers veilig kunnen liggen tot ze uitkomen. 

Zakynthos biedt het perfecte evenwicht tussen ontspanning en avontuur. Of je nu wilt zonnebaden op de prachtige stranden, de natuurlijke schoonheid wilt verkennen of de rijke geschiedenis van het eiland wilt ontdekken, Zakynthos gaat je betoveren met zijn charme. Ben je op zoek naar een accommodatie op Zakynthos of een van de andere Griekse eilanden? Neem dan eens een kijkje op de pagina ‘Vakantie Griekenland’.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen