Gepubliceerd op 9 September 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  15-09-2021 12:17)

Kom genieten van la dolce vita bij Podere di Maggio

Podere di Maggio is een rustgevende plek in het zuidoosten van de Toscane. De accommodatie is een biologische boerderij met appartementen, vrijstaande huizen en glamping tenten. De huizen en appartementen zijn geschikt voor 2 tot 6 personen en zijn geheel zelfvoorzienend met eigen keuken, terras en tuin. Er is ook een zwembad met schoon bronwater met een fantastisch verzicht over de regio. Ook worden er regelmatig retraites georganiseerd voor yoga en meditatie. Of u kunt uw creatieve kant ontdekken bij onze cursussen fotografie, film en keramiek.

Kom genieten van la dolce vita bij Podere di Maggio

Grote steden in de buurt zijn Orvieto, Siena en Perugia. Dit zijn klassieke, Italiaanse steden waar u op en top geniet van la dolce vita.

Monte Labbro (1200 m. hoog) is ideaal voor trekkingen, hier ervaart u een adembenemend uitzicht over een groot deel van Toscane en haar kust, met zicht op Elba en Corsica. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen maken over de onverharde wegen en wandelpaden.

Podere di Maggio bevindt zich aan de voet van de Monte Amiate, dit is een oude, inactieve vulkaan. Deze vulkaan heeft gezorgd voor een gebied dat rijk is aan zwavel- en ijzerhoudende bronnen en termen zoals de Saturnia, Petriolo en Bagni San Filippo. Deze zijn allen te bereiken op slechts een halfuur rijden vanaf de accommodatie.

Ook zijn er in het gebied vele natuurgebieden en nationale parken waar u het wildleven van dichtbij kunt zien. Zo kunt u hier dagelijks vossen, dassen, reeën, stekelvarkens en wilde zwijnen spotten.

In de buurt van de accommodatie zijn vele goede restaurants te vinden. Op de kaart staan streekgerechten van hoge kwaliteit tegenover goede prijzen. De ingrediënten zijn lokaal en altijd vers.

U bereikt de kust van Toscane binnen een uur rijden. Een prachtige locatie is het Parco dell’Uccellina, dit is een beschermd natuurgebied zonder drukke bars en verhuur van ligstoelen. Vanaf hier heeft u een grandioos uitzicht over de eilanden Giglio en Elba.

Bent u benieuwd naar andere accommodaties in Toscane? Kijk dan voor overige vakantiehuizen in deze regio in de rubriek accommodaties Italië

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen