Gepubliceerd op 5 Juni 2023 door Monique Bergacker.  (Laatste wijziging:  05-06-2023 12:35)

Laat je verrassen door wat pittoresk Zeeland te bieden heeft   

Prachtige natuurgebieden en ontspanning zijn dichtbij huis te vinden

 

Als je het over op vakantie gaan hebt denk je al snel aan een tripje naar het buitenland, maar laten we vooral niet vergeten dat ons eigen land ook prachtige gebieden kent. Neem nu bijvoorbeeld de provincie Zeeland, uitgestrekte bossen en polderlandschappen wisselen elkaar af terwijl je dit pittoreske stukje Nederland binnenrijdt. In dit deel van Nederland heerst een gevoel van kalmte, hangt de fijne sfeer van ons-kent-ons en leeft men het leven in een lagere versnelling. 


Ontdek de rijke historie of geniet van het rustgevende water

 

Het in Zeeland gelegen plaatsje Veere staat bekend om zijn rijke Nederlandse historie, kunst is een belangrijk thema en er zijn in de omgeving dan ook diverse musea te vinden. Vergaap je aan de indrukwekkende monumenten in het nabijgelegen Middelburg of waan je in de middeleeuwen als je het belfort in Sluis bezoekt. Ook het water is een belangrijke factor in deze regio in Zeeland, het Veerse Meer is een belangrijke trekpleister voor zowel toeristen als de lokale bevolking en er is hier zoveel te zien dat je simpelweg niet uitgekeken raakt! Zo zijn er maar liefst 17 eilanden te vinden in het Veerse Meer, bij 12 van deze eilanden kan je je boot of waterfiets aanleggen om te ontdekken welke natuurschatten er te vinden zijn, de andere 5 eilanden laten we met rust om de gevleugelde bewoners ervan in alle rust te laten genieten van hun prachtige stukje hemel op aarde. In het heldere water kan je op warme dagen heerlijk afkoelen en met een duikbril op kan je ook heel mooi het leven onder water bekijken. 
 

Trek de wandelschoenen aan en struin door de vele natuurgebieden
 

Ook wandelend kan je in Veere genieten van alles wat de Nederlandse natuur ons te bieden heeft. Struinend over het strand en door de duinen kom je volledig tot rust en zie je prachtige landschappen en gevarieerde plantengroei. Een stukje verderop in natuurgebied Oranjezon tref je het meest afwisselende kustgebied van Zeeland, en zie je hoe mooi dit leefgebied van de damherten, reeën en Koniks is. Laat je verrassen door de weelderige begroeiing en de prachtige oranje gloed van de in overvloede aanwezige duindoorn, en geniet van prachtig Zeeland! Voor een overzicht vakantie accommodaties raadpleegt u de link Zeeland    


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen