Gepubliceerd op 31 Januari 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  31-01-2021 18:40)

Leeuwarden was met recht culturele hoofdstad van Europa

De ideale bestemming voor een dagje uit in Friesland

Leeuwarden was in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Deze verkiezing is bedoeld om de rijkdom en de verscheidenheid van de Europese cultuur te laten zien. Leeuwarden heeft dus veel te bieden. U vindt hier sfeervolle grachten, interessante musea en vele gezellige bars en restaurants.

Leeuwarden ideale bestemming dagje uit

Bij aankomst in Leeuwarden, wordt er gelijk duidelijk dat deze stad een overvloed biedt aan kunst en cultuur. Een museum dat het bezoeken waard is, is het Fries Museum, waar u alles leert over de rijke geschiedenis van Friesland. Daarnaast zijn er welbezochte wisselende tentoonstellingen, zoals de tentoonstellingen van Alma Tadema, Mata Hari en Escher.

Voor volwassenen (18+) is een bezoek aan het Beerenburger Museum de moeite waard.  Hier leert u alles over het brouwproces van deze karakteristieke kruidenbitter.

Wanneer u op zoek bent naar een meer sportieve activiteit in Leeuwarden, is suppen (stand up paddling) over de grachten van Leeuwarden een absolute aanrader. Ontdek de stad vanaf het water en ontspan in de buitenlucht. Zo combineert u het ontdekken van Leeuwarden met een full body work-out. U kunt voor suppen reserveren bij SUP Skool Leeuwarden www.supskoolleeuwarden.nl.

Een andere bezienswaardigheid in Leeuwarden is de Oldehove toren. De bouw van dit rijksmonument is begonnen in het jaar 1529. Toen de toren nog maar tien meter hoog was, begon deze ernstig te verzakken waardoor deze toren doet denken aan de Nederlandse versie van de Toren van Pisa. Het is mogelijk om de toren te beklimmen voor een grandioos uitzicht over de stad. U kunt tickets boeken via https://www.oldehove.eu/

Ook leuk: de Nieuwe Oosterstraat is al twee keer genomineerd voor leukste winkelstraat van Nederland. Hier vindt u leuke winkeltjes met Friese specialiteiten en leuke aandenkens aan de stad.

Wilt u ook overnachten in bruisend Leeuwarden? Voor een echte unieke ervaring kunt u overnachten in het Albi hostel. Op deze bijzondere locatie slaapt u in een oude gevangenis, gelegen in hartje centrum. Een leuk verhaal om mee thuis te komen!


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen