Gepubliceerd op 29 Oktober 2023 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  20-10-2023 10:49)

Newcastle heeft elk seizoen toeristen veel te bieden

Ontdek het traditionele Engeland en ervaar de gastvrijheid van de bevolking     

© DFDS ferries IJmuiden

Voor de avontuurlijke reizigers biedt Newcastle voor elk-wat-wils. Het begint al met de start van uw vakantie. Een populaire activiteit is het varen met de boot van DFDS van IJmuiden naar Newcastle. Deze cruiseferry brengt u comfortabel vanuit Nederland naar Newcastle en biedt een ontspannen en unieke manier om aan uw vakantie te beginnen. Tijdens de overtocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht op zee en de vele faciliteiten aan boord, zoals restaurants, bars en entertainment.

Newcastle, gelegen aan de noordoostkust van Engeland, is een bruisende stad met een mix van historische charme en moderne attracties. Het oude centrum van Newcastle is een genot om doorheen te wandelen, met haar typische Engelse bouwstijl en gezellige sfeer. Hier vindt u tal van winkels, restaurants en pubs waar u kunt genieten van de lokale cultuur. Ga beslist eens winkelen in Northumberland Street, Grainger Street en Grey Street.

Newcastle heeft een groot aantal attracties en unieke musea

Newcastle heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bezoek het   ‘Castle’ van Newcastle. Dit is een middeleeuws fort dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Ontdek ook de historische Quayside, waar u oude pakhuizen en bruggen kunt bewonderen. Daarnaast heeft Newcastle een aantal attracties die perfect zijn voor gezinnen. Bezoek beslist het Life Science Centre, waar kinderen kunnen leren over wetenschap op een interactieve manier. Het Discovery Museum is ook een aanrader, met tentoonstellingen over de industriële geschiedenis van de stad.

Newcastle is een ideaal vertrekpunt voor ontdekken Schotse Hooglanden

Vanuit Newcastle kunt u gemakkelijk Schotland verkennen. Maak een rondreis door de prachtige Schotse Hooglanden, waar u kunt genieten van adembenemende landschappen, kastelen en wandelroutes. Ga bijvoorbeeld naar het Isle of Skye, beklim de Ben Nevis of bezoek Fort Augustus. Dankzij een combinatie van historie, natuur en avontuur is Newcastle een ideale bestemming voor een actieve vakantie in Noord-Engeland en Schotland. Het vervoer per cruiseferry vanuit Nederland biedt een comfortabele en ontspannen manier om naar Newcastle te reizen. Geniet van de prachtige omgeving, ontdek de lokale cultuur en maak onvergetelijke herinneringen tijdens uw vakantie. 

Voordat u het weet is uw vakantie voorbij en moet u weer huiswaarts keren. Gelukkig geeft de voordelige cruiseferry van DFDS u gelegenheid om hier comfortabel aan te wennen tijdens uw korte zeereis naar Nederland. 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen