Gepubliceerd op 26 Augustus 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  15-08-2021 11:18)

Omgeving vakantiehuis Carpe Diem Ommen

Ontdek wat de omgeving van Ommen u te bieden heeft

In Ommen, op een mooie en rustige locatie, bevindt zich het vakantiehuis Carpe Diem, op loopafstand van het levendige centrum. Het vakantiehuis kenmerkt zich door haar rust en privacy en is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Carpe Diem betekent: ‘’pluk de dag’’ in het latijn en dit lukt zeker op deze mooie plek.

Ommen is een aantal jaar geleden uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland. Deze titel krijg je natuurlijk niet zomaar want in Ommen zijn vele leuke wandelroutes en knooppunten te vinden. Daarnaast ligt Ommen op de route van het bekende Pieterpad: de wandeltocht vanaf Pieterburen in het noorden van Nederland naar Maastricht in het zuiden.

Daarnaast heeft Ommen een mooie ligging aan de rivier de Vecht. Hier vindt u vele gezellige bars, cafés en restaurants, waaronder Hotel de Zon, waar u heerlijk uitgebreid kunt tafelen.

In de buurt van Ommen is er voor cultuurliefhebbers genoeg te beleven. Zo zijn er vele kastelen en havezaten die u kunt bezoeken in de buurt, zoals: Kasteel Rechteren, Kasteel Eerde en Landhuis Vilsteren.

Ook de moeite waard is het bezoeken van de vestiging Ommerschans bij Balkburg en de diverse bergen (Besthmenerberg, Archemerberg en Lemerberg) waar u een klim kunt wagen naar de uitkijktorens. 

Voor kinderen is de koe safari in Vechtdal een leuke attractie waarbij u op ontdekkingstocht kunt bij de loeiende bewoners van het Vechtdal: het Brandrode Vechtdal rund. Dit uitje is zelfs door de ANWB uitgeroepen tot meest innovatieve uitstapje van het jaar.

Ook kunt u een uitstap maken naar Zwolle (25km) waar u museum De Fundatie kunt bezoeken. Andere grote steden zijn Deventer (35 km) en Zutphen (45 km).

Het vakantiehuisje Carpe Diem voelt als een woonhuis en is van alle gemakken voorzien. Deze jaren ‘30 woning heeft een eigen voor- en achtertuin, een luxe keuken en twee slaapkamers. In de winter zorgt de houtkachel voor een warm en gezellig tafereel.

Voor overige accommodaties in deze regio, verwijzen wij graag u naar de rubriek vakantie aanbiedingen Overijssel

Irene van Dijk – Redactie Waarheenmetvakantie.nl


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen