Gepubliceerd op 3 Januari 2024 door Monique Bergacker.  (Laatste wijziging:  03-01-2024 21:39)

 

Ontsnappen aan de winterdip, maar waar schijnt de zon?

 

Skip de winterdip... Een leuk gezegde, maar hoe doe je dat dan? Tijdens de donkere wintermaanden verlang je enorm naar de warmte van de zon, langere dagen en de vrolijkheid die bij de warmere jaargetijden hoort. Wat dan lekker kan zijn, is het kijken naar een korte vakantie. Even eruit, genieten van het zonnetje, en dan opgeladen weer terug naar huis! 

De maand maart is perfect als je niet te ver van huis wilt voor een heerlijk voorjaarszonnetje. Maart markeert het begin van de lente in Europa, en hoewel het weer nog steeds variabel kan zijn, zijn er enkele bestemmingen die bekend staan om hun aangename temperaturen in deze periode. Als je op zoek bent naar een warme ontsnapping, overweeg dan deze bestemmingen in maart.

 

  1. Malaga, Spanje: De Costa del Sol in Spanje verwelkomt maart met milde temperaturen en veel zonneschijn. Met gemiddelde dagtemperaturen rond de 20 graden Celsius is het een ideale plek voor liefhebbers van zon en strand.

  2. Lissabon, Portugal: Lissabon, gelegen in het westen van Portugal, biedt een aangenaam klimaat in maart, met temperaturen die schommelen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Verken de charmante straatjes, geniet van de lokale keuken en bewonder de historische bezienswaardigheden zonder overweldigende hitte.

  3. Athene, Griekenland: Griekenland begint in maart op te warmen, en Athene is een uitstekende keuze voor een stedentrip. Met temperaturen rond de 18 graden Celsius kun je de rijke geschiedenis van de stad verkennen en genieten van de Griekse gastvrijheid.

  4. Rome, Italië: Italië komt tot leven in maart, en Rome biedt een aangename omgeving met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Bezoek de eeuwenoude bezienswaardigheden, proef heerlijk Italiaans eten en ontspan op de gezellige pleinen.

  5. Nice, Frankrijk: De Franse Rivièra begint in maart op te warmen, en Nice is een fantastische bestemming. Met dagtemperaturen rond de 16 graden Celsius kun je genieten van de mediterrane sfeer, wandelen langs de Promenade des Anglais en de mooiste lokale markten van Frankrijk verkennen.

 

Dus skip je winterdip, kies een van deze bestemmingen voor een aangename en zonnige ervaring in maart, en geniet van de prachtige start van de lente in Europa!


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen