Gepubliceerd op 2 Augustus 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  09-08-2021 16:24)

Ontspan en geniet in La Roche en Ardenne

Ontspan en geniet in La Roche en Ardenne

Traditioneel chalet in een werkelijk unieke omgeving

Midden in de bossen van Biron, op enkele kilometers vanaf Durbuy, Hotton en La Roche, bevindt zich Chalet Bironix. In deze sfeervolle, traditionele chalet vindt u alles wat u nodig heeft voor een zorgeloos verblijf.  Er zijn drie slaapkamers, een fijne leefruimte met karakteristieke houtkachel en een volledig nieuwe keuken. Het chalet beschikt over een tuin van 3000m² waar ook honden zijn toegestaan.

Geniet van een lekker kopje koffie op het gezellige terras in de groene, bosrijke omgeving. Hier kunt u echt tot rust komen. Het chalet is geschikt voor kinderen en heeft een speeltuin met glijbanen.Nabij het chalet is een heerlijke bakkerij waar u ’s ochtends verse croissantjes kunt halen en op ongeveer vier km vanaf het chalet zijn een aantal leuke restaurants. In de buurt van Chalet Bironix ligt het stadje La Roche, waar het heerlijk vertoeven is. Het stadje, met haar ligging aan de rivier de Ourthe, is al decennialang geliefd bij vakantiegangers. Bovendien beschreven niemand minder dan Oscar Wilde en Victor Hugo La Roche en Ardenne in hun oeuvres.

Gedurende de eerste wereldoorlog, is La Roche en Ardenne bijna helemaal weggevaagd. Het museum van de Slag om de Ardennen verteld de geschiedenis van de strijd die werd gestreden in deze omgeving. De massieve ruïnes van het kasteel, de kapel St. Marguerite en de kerk van Saint-Nicolas hebben de slag wel overleefd. Gedurende de zomermaanden is er iedere avond een spektakel te bewonderen op de kasteelmuren: de kleine prins met zijn donkere harnas.

La Roche en Ardenne is ook uitermate geschikt voor diverse buitensporten als: wandelen, mountainbiken, kanovaren en kajakken. Er zijn mooie wandelroutes zoals ‘Le Diable Château’ die uitkomt bij een wildpark. Ook liefhebbers van wielrennen kunnen in La Roche en Ardenne hun hart op. In de omgeving zijn verschillende routes te vinden tot wel 170 kilometer. Ook is het mogelijk om een toeristen treintje te nemen die langs de mooiste hoekjes van de stad gaat. Een ontspannen manier om heel de stad te ontdekken.

Voor overige accommodaties in deze regio, verwijzen wij u naar de categorie accommodaties België

Irene van Dijk - Waarheenmetvakantie.nl


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen