Gepubliceerd op 27 December 2023 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  30-12-2023 20:08)

Op vakantie in de regio Lochem: cultuur, natuur en ontspanning

© Boshuisje Lochem

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van cultuur, natuur  en ontspanning? Dan is de regio Lochem een uitstekende keuze. Lochem is een historisch stadje met een gezellig centrum, waar je kunt winkelen, genieten op een terras en musea bezoeken. Maar Lochem heeft ook een prachtige omgeving, met veel groen, water en kastelen. In dit blogbericht vertel ik je meer over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de regio Lochem, en geef ik je een vakantietip voor een heerlijk vakantiehuis waar je met veel privacy kunt verblijven.

Wat kun je allemaal doen in de schitterende regio Lochem?

De regio Lochem heeft voor ieder wat wils. Of je nu houdt van fietsen, varen, wandelen of volledig ontspannen, je kunt het hier allemaal doen. Enkele vakantietips voor uitstapjes in de regio Lochem zijn:

  • In deze regio kun je kastelen en landgoederen bezoeken. De regio staat hier bekend om. Wanneer je dat wilt kun je sommige zelfs bezoeken, omdat deze zijn opengesteld voor het publiek. Denk hierbij aan kasteel Verwolde, Kasteel Hackfort en Huis Verwolde.
  • Liefhebbers van varen kunnen dat doen over de Berkel. Dit is een riviertje, dat door de regio Lochem stroomt, en kunt verkennen met een fluisterboot, kano of een rondvaartboot. Je vaart langs groene oevers, oude watermolens en pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Dit is beslist een aanrader voor jong en oud.
  • Liefhebbers van fietsen en wandelen kunnen dat doen over de Lochemse Berg of de Paaschberg. Dit zijn 2 mooie natuurgebieden met bossen, heide, heuvels en vennen. Je kunt hier verschillende routes volgen, of zelf je eigen pad kiezen. Onderweg kom je langs historische monumenten en uitkijkpunten.
  • Is het weer iets minder? Breng dan een bezoek aan Hanzestad Zutphen. Dit  is een oude stad met een rijke geschiedenis, die je kunt ontdekken tijdens een stadswandeling, een museumbezoek of een rondleiding. Je kunt hier ook lekker winkelen, eten en drinken in de vele winkels, restaurants en cafés. Voor de afstand hoef je het niet te laten, want Zutphen ligt op slechts 15 kilometer van Lochem. Het is makkelijk te bereiken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer.

Het Boshuisje: werkelijk unieke accommodatie aan de rand natuurpark

Aan de rand van het kleinschalige natuurpark de Witte Berken in Lochem ligt de unieke particuliere vakantiewoning Het Boshuisje met een eigen bostuin van 2.000 m2 die naadloos overloopt in natuurgebied Het Grote Veld, wat een uitgestrekt wandel- en fietsgebied is. De inrichting van het boshuisje is zeer sfeervol, compleet en zeer kindvriendelijk ingericht met o.a. een romantische houtkachel, fijne zitbanken en mooie vloerkleden op nieuw parketlaminaat door het hele huis.

Woonkamer met openslaande terrasdeuren (op het zuiden), ruime serre met eettafel. Hifi-installatie, televisie met ingebouwde DVD en onbeperkt glasvezel internet/Wifi aanwezig. Het boshuisje heeft 3 slaapkamers: 2 persoonsbed, stapelbed en 3e slaapkamer met romantisch (ombouw en vlinderklamboe) bed inclusief een 2e uitschuifbed op dezelfde hoogte. Kortom een unieke accommodatie waar het goed vertoeven is voor jong en oud. Voor een gedetailleerde beschrijving van het Boshuisje bezoek de website.

De regio Lochem is een perfecte bestemming voor een korte- of lange vakantie. Het heeft het gehele jaar veel te bieden. Is het Boshuisje als accommodatie niet meer beschikbaar, dan kunt u bij de VVV Lochem ongetwijfeld rechtstreeks van particuliere verhuurders vakantie accommodatie huren. Ook in Waarheen met vakantie vindt u een gevarieerd aanbod van particuliere vakantie accommodaties Overijssel.     

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen