Gepubliceerd op 13 Juni 2020 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  13-06-2020 09:24)

Op vakantie met huisdieren dit jaar? Natuurlijk!

2020 is tot nog toe een bijzonder turbulent jaar geweest voor de meeste Nederlanders. Het coronavirus heeft een flinke stempel gedrukt op het sociaaleconomische leven, waardoor veel mensen érg veel hebben moeten veranderen op een gemiddelde dag. Waarschijnlijk heeft u ook weinig vrienden gezien, nauwelijks feestjes gehad en zijn zelf familiedagen op de langere baan geschoven om risico te vermijden. We hebben gemerkt dat veel mensen snakken naar een welverdiende vakantie, maar dat we wel graag in de buurt van Nederland blijven. Hoe ziet uw zomervakantie eruit? Heeft u een vakantie geboekt of gaat u liever na de zomer op vakantie om zo goedkoper en makkelijker te kunnen boeken?

Op vakantie in eigen land

Waarheenmetvakantie.nl schreef al eerder dat er een grote run op vakantiehuisjes in Nederland is. Wanneer de situatie het toelaat, gaan veel Nederlanders er lekker op uit in eigen land. De mogelijkheden zijn eindeloos, want Nederland heeft meer dan genoeg prachtige omgevingen en mogelijkheden om nieuwe plekjes te ontdekken. Zeker wanneer u vaker in Spanje of Griekenland op vakantie geweest bent dan in eigen land. Zo kunt u voor een vakantiepark kiezen in een bosrijk gebied of juist een wat landelijker gelegen landschap. Of wat te denken van een vakantiewoning in de buurt van zee, om daar met de kinderen lekker uit te kunnen waaien? Helemaal mooi wanneer uw hond ook mee kan natuurlijk.

Op vakantie met huisdieren in de Ardennen Eiffel

Toch naar het buitenland?

Wilt u toch liever naar het buitenland, maar wel op een bescheiden manier vanwege de coronamaatregelen die nog lang niet overal volledig opgeheven zullen zijn wanneer u op vakantie wilt? Dan is het goed om vlak over de grens te kijken. Zo heeft het westen van Duitsland, net over de grens met Nederland, bijzonder veel te bieden; vaak tegen lage prijzen wanneer u op tijd boekt.

Kijken we naar het zuiden, dan zien we ook veel leuke opties op korte afstand van Nederland. Zoals de Belgische Ardennen, waar prachtige vakantiewoningen te vinden zijn, midden in de natuur. En vakantiehuisjes in de Ardennen en Eifel waar huisdieren toegestaan zijn, die zijn er ook meer dan genoeg. Op die manier wordt het nog leuker om lange wandelingen te maken of naar de rivier te gaan, want de trouwe viervoeter kan immers gewoon mee.

Direct een vakantie boeken dus!

Pas wel op met het boeken van een vakantie. Op dit moment zijn de grenzen namelijk nog niet volledig geopend. Toeristen mogen België nog niet in. De kans bestaat dat dit verandert op 15 juni; bekijk altijd even het reisadvies van de ANWB om te zien of het mogelijk is om op vakantie te gaan in België. De kans is groot dat de grenzen in de meeste landen opengaan 15 juni wanneer er geen grote veranderingen zijn op het gebied van de coronaontwikkelingen. Wilt u een vakantie boeken in het buitenland, controleer dan altijd even de huidige status voordat u daadwerkelijk een vakantiewoning boekt!

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen