Gepubliceerd op 26 Januari 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  26-01-2021 17:19)

Pünderich rustieke en dynamische parel aan de Moezel

De ideale locatie voor een fiets- wandel- wijnvakantie Duitsland

Het kleine dorpje Pünderich zou zo uit een prentenboek kunnen komen. U vindt er idyllische vakwerkhuizen en vele romantische plekjes. Pünderich ligt direct aan de Moezel in tegenstelling tot veel andere Moezel dorpen en plaatsen aan de Moezel. De Moseluferstraße (B53) loopt namelijk aan de landzijde langs Pünderich. De prachtige Moezelpromenade met uitgestrekte weilanden en notenlanen biedt niet alleen ruimte om tot rust te komen, maar ook om actief bezig te zijn met sporten.

Wandelaars en fietsers kunnen in Pünderich een grotendeels autovrije Moezel vakantie beleven. Zomers is deze heerlijke vakantiebestemming een ware bloemenzee. Veel rustige hoekjes en plaatsen nodigen u uit om te gaan zitten, zonnebaden en dromen. De typische straten en tuinen, vele klimrozen en wijnstokken hebben de plaats al de titel van "Mooiste dorp van het bestuurlijke district Koblenz" opgeleverd.

Pünderich heerlijk genieten van een goed glas wijn

Een andere toeristische attractie is het Moezelveertje, die beide oevers met elkaar verbindt. Tegen een kleine vergoeding kunt u gemakkelijk met de fiets of auto naar de andere oever van de Moezel. De geïnteresseerde bezoeker moet via de wijnroute beslist een bezoek brengen aan de Mariënburg. In Pünderich wonen een aantal wijnboeren die bekend staan om hun kwaliteitswijnen. Velen van deze wijnen hebben het predicaat goud en zilver. De straatwijnfeesten van Pünderich in mei en september of de wijnbeurs in augustus zijn dan ook beslist een bezoek waard.

Een absolute aanrader is om een woning of appartement te huren bij een bekende wijnboer in Pünderich. De prijzen die men hanteert zijn ronduit laag te noemen, terwijl de accommodaties van een uitstekende kwaliteit is. Mooie vakantie accommodaties vindt u bij www.ferienweingut-wirtz.de . Bovendien weet u na afloop van uw vakantie waar u op moeten letten wanneer u zin heeft in een goed glas wijn of rosé.

Vanwege de meer dan uitstekende ligging van Pünderich kunt u er fantastische fiets- en wandeltochten ondernemen naar plaatsen als Zell en Traben-Trarbach. Toeristen die het liever rustig aan doen kunnen kiezen voor boottochten, zwemmen en winkelen. Bent u op zoek naar een mooie en ontspannende bestemming op minder dan 2 uur rijden van Nederland? Dan is Pünderich een absolute aanrader.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen