Gepubliceerd op 10 Juni 2024 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  10-06-2024 17:44)

Tijdens een vakantie Denemarken kom je ogen en tijd te kort

Vakantie Denemarken WMV

Een langdurig bezoek brengen aan Denemarken betekent bijna een haast onbedwingbare drang tot uitbreiding van je bucketlist. Er is namelijk genoeg te beleven. Het land zelf is niet veel groter dan Nederland, maar haar schoonheid komt in zoveel verschijningsvormen op je af, dat je er in bewondering haast stil van wordt. Als onderdeel van Scandinavië heeft Denemarken met haar rijke historie wel iets mysterieus over zich, al is het alleen maar omdat de beruchte Middeleeuwse Vikingen onder andere hier hun oorsprong vinden.

Vakantie Denemarken vol activiteiten

Boek je een reis naar Denemarken en hou je van de natuur, maak dan tijd vrij om de prachtige kliffen te bezoeken in de regio Zuid-Seeland bij het eiland Møn. Miljoenen jaren geleden lag hier een tropische zee die ontelbare gefossiliseerde diertjes heeft achtergelaten. Vooral bij eb haal je hier je hart op tijdens je zoektocht naar fossielen. Hetzelfde getij veroorzaakt in West-Denemarken dagelijks een uitgestrekt Waddengebied, in het verlengde van ‘onze’ Waddenzee. Ga je liever het binnenland in? De Rebild regio in Noord-Jutland is bekend om de natuurlijke waterbronnen en dynamisch gevormde grotten gemaakt van kalksteen.  

Glamping is het nieuwe kamperen in het Scandinavische land

Denemarken is bij uitstek hét land om je tentje op te zetten, gewoon in de buitenlucht. Maar wat dacht je van ‘glamping’? Kamperen op een glamoureuze manier, wanneer je de sfeer van kamperen wilt combineren met de luxe van thuis. Als het avontuur je in het bloed zit biedt Denemarken vele mogelijkheden tot glamping. Slaap bijvoorbeeld in een megagroot leeg wijnvat na een heerlijke wijnproeverij. Of hoog in een boom, waar je tijdens de nog écht donkere nachten de sterrenhemel in volle glorie ziet. Romantischer gaat het in Denemarken haast niet worden.

Reizen door het altijd gezellige en vriendelijke Denemarken

Een vakantie Denemarken boek je natuurlijk ook vanwege de omgang met de gemoedelijke Deen. Je raakt al gauw bekend met de term ‘hygge’, een belangrijke uitdrukking die gestalte geeft aan de Deense volksaard. Het heeft alles te maken met de typerende gezelligheid en de gemoedelijke sfeer die de doorsnee Deen ademt. Na een lange en indrukwekkende dag is het natuurlijk leuk je te omringen met de lokale bewoners om gezellig te proosten op hun trotse thuisland.

Voor meer vakantiebestemmingen en aanbiedingen zoals een vakantie Denemarken kijk je op www.waarheenmetvakantie.nl

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen