Gepubliceerd op 22 Mei 2023 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  22-05-2023 13:09)

Regio Interlaken een uniek vakantie paradijs in Europa

Dankzij unieke ligging zowel een uitstekende zomer als winterbestemming
 

Interlaken is een populaire bestemming in het Berner Oberland, omringd door bergen en meren. U kunt er genieten van tal van activiteiten, zoals wandelen, fietsen, skiën, paragliden en raften. Interlaken heeft ook een levendig cultureel en gastronomisch aanbod. U kunt de Interlaken Tourismus bezoeken via de link https://interlaken.ch/

Vakantie Zwitserland Interlaken Matten

Matten is een klein dorpje dat vlakbij Interlaken ligt. Het is bekend om haar Tell Freilichtspiele, een openluchttheater dat het verhaal van de Zwitserse held Wilhelm Tell vertelt. Matten heeft ook een brouwerij waar u lokale bieren kunt proeven. Een absolute aanrader.

Wilderswil is een schilderachtig dorpje aan de voet van de Schynige Platte, een berg met een prachtig uitzicht op de Alpen. U kunt er wandelen, fietsen of met de historische tandradbaan naar boven gaan. Wilderswil heeft ook een toeristisch informatiecentrum waar u informatie en reserveringen kunt krijgen tijdens uw verblijf.

Op een kleine 10 kilometer van Interlaken ligt het sprookjesachtige Lauterbrunnen. Het ligt in een van de indrukwekkendste trogdalen van de Alpen, tussen gigantische rotswanden en bergtoppen. Het heeft maar liefst 72 denderende watervallen, waaronder de beroemde Staubbachwaterval en de Trümmelbachwaterval.

Lauterbrunnen is een populaire bestemming voor bergsporters zowel in de zomer als winter. U kunt hiervandaan met de trein ook de Jungfraujoch en Schilthorn bezoeken. Dit zijn twee spectaculaire uitzichtpunten op de Alpen. Lauterbrunnen heeft ook een Tal museum waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van de vallei.

Vanwege het hoge prijsniveau adviseren wij u te kiezen voor accommodaties bij particulieren. Veel eigenaren verhuren voor een aantrekkelijke prijs een complete verdieping. Kijk voor het actuele aanbod accommodaties in de rubriek vakantie accommodaties Zwitserland.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen