Gepubliceerd op 20 Januari 2021 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  20-01-2021 16:06)

Veel gezinnen nemen het zekere voor het onzekere

Er wordt weer gekozen voor een vakantie Nederland, België en Duitsland

Toen in december jl. duidelijk werd, dat begin 2021 verschillende Corona vaccins op de markt zouden komen heeft een behoorlijke grote groep vakantiegangers hier een voorschot op genomen. Men ging er gemakshalve vanuit, dat men deze zomer weer massaal met het vliegtuig op zomervakantie kon gaan naar een van de bekende vakantielanden rondom de Middellandse Zee. Op grote schaal zijn er dan ook zomervakanties naar vakantielanden als Spanje, Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije geboekt. De reden hiervoor is, dat de vraag naar vakantie accommodaties overweldigend zal zijn, wanneer we het Corona virus een halt toe kunnen roepen. Op zichzelf is dat een logische gedachte. Helaas de realiteit is anders.   

Zomervakantie naar Middellandse zee in 2021 waarschijnlijk nog niet mogelijk

Veel gezinnen kiezen ook in 2021 weer voor een vakantie in eigen land

Media januari is het aantal Corona besmettingen binnen Europa ronduit hoog te noemen. De verwachting is dat we eind maart / april 2021 met een nieuwe golf besmettingen te maken krijgen. Deze wordt veroorzaakt door een Engelse Corona variant die een stuk besmettelijker is. Daarnaast liggen er nog meer Corona mutaties op de loer. Vanwege deze recente ontwikkelingen kiezen steeds meer toeristen voor een vakantie in eigen land of een van de omringende landen zoals Duitsland en België. Men wil zo min mogelijk risico lopen en bij een calamiteit zo snel mogelijk naar huis kunnen.

Representatieve steekproef bevestigt deze ontwikkeling

Een representatieve steekproef onder particuliere en klein zakelijke verhuurders, die in Waarheenmetvakantie.nl adverteren bevestigt deze trend. Sinds 2 weken is er sprake van een sterk gestegen vraag naar vakantiebestemmingen in eigen land, België en Duitsland. Veel gezinnen hebben schijnbaar besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en definitief voor een vakantie accommodatie in eigen land, België of Duitsland te kiezen.

 

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen