Gepubliceerd op 2 Augustus 2023 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  03-08-2023 07:28)

Voor een heerlijke actieve vakantie in een landelijke omgeving ‘les Bergeries’

Vakantie Frankrijk

Je dompelt je in een lieflijk landschap met weilanden, oude eiken en tarwe- zonnebloemvelden met veel pittoreske dorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De omgeving nodigt uit voor heerlijke wandelingen en fietstochten over rustige wegen met telkens andere vergezichten. Er zijn fietspaden aangelegd langs het Canal de Berry, die allerlei mooie bezienswaardigheden met elkaar verbinden. Mooie oude dorpjes, kastelen, een abdij en middeleeuwse steden.

Ook ligt het bekende Forêt de Tronçais vlakbij. Dit is een 11.000 ha eikenbosgebied met een unieke flora en fauna. In dit unieke gebied liggen enkele meren, waarvan een vlakbij met een fijn zandstrand, glijbaan en speeltuin. Het dorpje Ainay-le-Château uit de 12e eeuw heeft alle voorzieningen, zoals een bakker, supermarkt, restaurantjes, enz. Ook worden er veel markten, brocantes en activiteiten georganiseerd.

Fietsvakantie in Frankrijk

Les Bergeries ligt vlakbij de kastelenroute van Jacques Coeur met haar landhuizen, kastelen middeleeuwse steden, zoals Bourges met haar prachtige kathedraal en vakwerkhuizen. Bij het stadje Saint-Amand-Montrond vindt u de Romaanse geschiedenis in het dorpje Drevant met ruïnes uit de Romeinse tijd. Voor een wijnproeverij kunt u in het dorp Sancerre en in Châteaumeillant terecht. Er zijn prachtige tuinen o.a. in het dorpje Apremont-sur-Allier. Dit is een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. In de directe omgeving zijn veel mooie musea te bezoeken.

Voor de kinderen is er van alles te beleven. Een mooi uitdagend klimpark, je kunt met elektrische bootjes over het kanaal varen, dier- en pretparken bezoeken enz. enz. Natuurlijk is een verblijf op les Bergeries ook aangenaam met veel speelmogelijkheden voor de kinderen in een gemoedelijke sfeer en natuurlijk is de prachtige sterrenhemel een belevenis. U bent van harte welkom om dit allemaal te komen beleven. Alle informatie over les Bergeries vindt u op onze website


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen