Gepubliceerd op 1 April 2020 door Godfrey Vanhees.  (Laatste wijziging:  03-04-2020 15:41)

Waarheen in Corona-tijd?

In deze tijden van afstand houden van elkaar bezoek je liever geen steden. Maar als je er toch even tussenuit wil, dan is het Vechtdal in Overijssel een goede keuze.

Het is een prachtig en dunbevolkt gebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Je kunt wandelen in het uitgestrekte bos- en heidegebied van de Lemelerberg en de Archemerberg, waar ook een uitdagende mountainbike-route is uitgezet. Ook loopt er een etappe van het Pieterpad.

De Vecht meandert door een bijzonder landschap, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Je kunt routes uitzetten via het knooppuntennetwerk, je kunt zelf met een pontje de Vecht oversteken, stuwen bekijken, of van bovenaf in een uitzichttoren langs de Vecht van de flora en fauna genieten in het weidegebied.

De Regge is een klein riviertje dat door een uniek riet-landschap stroom waar je zelfs in niet-Corona-tijden bijna niemand tegenkomt.

Omdat de horeca gesloten is, is het handig om zelf voor een picknick te zorgen. Overal langs de wandel- en fietspaden in het Vechtdal staan bankjes en picknicktafel, zodat je toch heerlijk kunt genieten van je koffie, lunch etc.

Waarheen in Corona-tijd?

En wil je een paar dagen genieten van het Vechtdal, dan zijn er genoeg logies-mogelijkheden die open zijn, ook in de Corona-tijd.
Wat denk je er bijvoorbeeld van om wakker te worden in een wijngaard? Ja, ook dat kan in het Vechtdal!
B&B, vakantiehuisje en wijngaard de Wijnstaete, gelegen op 5 km van het natuurgebied van de Lemelerberg heeft zelfs een speciaal Corona-proof logies-aanbod.
Kom naar het Vechtdal en geniet van alle rust.

 

Het Vechtdal Overijssel: alle tijd


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen