Gepubliceerd op 14 Augustus 2023 door Monique Bergacker. 

© Monique Bergacker

Waarom Turkije voor elk type vakantieganger iets te bieden heeft

Wie wel eens in Turkije geweest is weet dat het land een prachtige natuur en cultuur heeft. Gastvrijheid staat voorop en voor elk type vakantieganger heeft Turkije iets moois te bieden. Of je nu houdt van lange wandelingen, struinen door oude dorpen, compleet relaxen of juist inspannende waterport, je vindt het hier allemaal!

In het noorden van Turkije is er voor de wandelaars en natuurliefhebbers een prachtig gebied te ontdekken. Dit deel van het land kenmerkt zich door de vele bergen en bossen, en door het nattere klimaat in dit deel van Turkije kan je je vergapen aan de sprookjesachtige flora en fauna.

In het oosten van Turkije zal je verrast worden door de vele restanten van eeuwenoude beschavingen en authentieke dorpen. Er zijn hier weinig toeristische trekpleisters, en door het koelere klimaat is het ook niet de meest populaire vakantie-hotspot van het land. Toch is het een fantastisch mooi gebied, met haar besneeuwde bergtoppen en archeologische schatten.

De zuidelijke kant van Turkije is misschien wel de meest bezochte plek van het land, de badplaatsen Alanya en Antalya zullen bij iedereen wel bekend zijn. Een vakantie in dit gebied zal garant staan voor relaxen op het strand of aan het zwembad, lekker eten en drinken, en vooral even compleet niets hoeven doen. 

© Monique Bergacker

De westkust van Turkije staat bekend als het watersportparadijs aan de Egeïsche zee, en zal de harten van gepassioneerde surfers en ervaren duikers absoluut sneller doen kloppen. In het prachtige plaatsje Alacati ga je gegarandeerd genieten van de prachtige stranden en mooie kustlijnen. En vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het charmante hart van dit kleine stadje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Totale ontspanning of de culturele dorst lessen? In Turkije vind je het allemaal! Neem voor meer informatie of een overzicht van de accommodaties een kijkje op de pagina ‘Vakantie Turkije’.


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen