Gepubliceerd op 27 December 2023 door Godfrey Vanhees. 

Wat maakt een vakantie op Schiermonnikoog zo uniek

Wie op zoek is naar een unieke omgeving voor een actieve culturele vakantie moet beslist naar Schiermonnikoog gaan. Het eiland heeft werkelijk alles te bieden voor fietsers, natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, cultuur en folklore, en is een Nationaal Park met een divers landschap van duinen, bossen, kwelders en stranden. Daarnaast moet je op dit prachtige Waddeneiland met amper 1.000 inwoners beslist ’s avonds en ’s nachts wanneer het onbewolkt is er een keer op uit gaan, want het is een van de donkerste plekken van ons land. De prachtige sterrenhemel die je dan kunt bewonderen is voor Nederlandse maatstaven werkelijk uniek te noemen.

Vakantietip voor een goede accommodatie op Schiermonnikoog

© Hannekommen Schiermonnikoog

Als je op zoek bent naar een ruim en gezellig vakantiehuis op Schiermonnikoog, dan is Hannekommen een uitstekende keuze. Dit 5-persoons vakantiehuis ligt op loopafstand van het dorp, waar je winkels, restaurants, musea en andere voorzieningen kunt vinden. Hannekommen is sfeervol ingericht en heeft een ruim afgebakend terrein, waar je kunt genieten van de rust en privacy. Het huis is van alle gemakken voorzien, zoals fietsen, kinderfietsjes, bolderkar, kinderstoel en -bedje, etc. Je kunt dus met het hele gezin of met vrienden een heerlijke vakantie beleven op Schiermonnikoog.

Hannekommen heeft ook een ideale ligging voor het verkennen van het eiland. De bus, die vanaf de steiger bij de boot vertrekt, stopt naast de deur van Hannekommen aan het begin van het park de Monnik. Je kunt dus makkelijk naar het huis toe komen, of van daaruit naar andere delen van het eiland reizen. Daarnaast liggen diverse recreatiemogelijkheden, zoals De Berkenplas, de duinen, het strand en de zee, op goede loop- en fietsafstand. Je kunt dus heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen, varen, vogels kijken, of gewoon ontspannen in de natuur.

Schiermonnikoog voor liefhebbers van natuur, cultuur en rust

Kortom, als je op zoek bent naar een vakantie vol natuur, cultuur en rust, dan is Schiermonnikoog de perfecte bestemming. Toeristen die ’s avonds willen gaan stappen moeten kiezen voor een van de andere eilanden zoals Texel. Zoals aangegeven is Hannekommen voor liefhebbers die op zoek zijn naar een comfortabel en gezellig vakantiehuis een uitstekende keuze. Voor meer accommodaties op Schiermonnikoog bezoek de site van VVV Schiermonnikoog of bezoek de link vakantie aanbiedingen Friesland

 


Dit artikel delen
footer logo waarheen met vakantie
Touroperators

Meer organisaties tonen