Bezienswaardigheden in de provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft maar liefst 39 natuurgebieden

De provincie Noord-Brabant staat bekend om haar schitterende natuur en de gastvrijheid van de bevolking. Niet zo verwonderlijk wanneer u weet dat de provincie beschikt over maar liefst 39 officiële natuurgebieden. Bekende natuurgebieden zijn de Brabantse Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park De Groote Peel. Het is dus geen wonder dat de provincie zo geliefd is bij veel toeristen. Maar de provincie Noord-Brabant heeft veel meer te bieden, dan alleen maar natuurlijke bezienswaardigheden.

Veel culturele bezienswaardigheden en pittoreske dorpen

Noord-Brabant is van oudsher een katholieke provincie. Het geloof was dan ook vele eeuwen bepalend hoe mensen leefden. De kerk stond centraal en dit laatste zien we dan ook terug in vrijwel alle Brabantse dorpjes. Naast de kerk stond de basisschool. Reden: de dorpspastoor gaf les. Het geloof heeft er ook voor gezorgd, dat we in Noord-Brabant ook veel historische gebouwen en monumenten kunnen bewonderen. Gebouwen die u beslist eens moet bezoeken zijn de Sint-Janskathedraal in den Bosch en de Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara in Oudenbosch. Dit is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Een andere aanrader is het oude centrum van Heusden.

Groot aantal musea en internationale bezienswaardigheden

In Noord-Brabant kunt u een groot aantal musea bezoeken. Musea die u beslist een keer moet bezoeken zijn het Oorlogsmuseum in Overloon, het Noordbrabants Museum in Den Bosch en de Markiezenhof in Bergen op Zoom. Noord-Brabant heeft binnen haar grenzen twee internationaal bekende attracties namelijk de Efteling in Kaatsheuvel en Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

© Frans Berkelaar / bezienswaardigheden Noord-Brabant


Meer organisaties tonen