Bezienswaardigheden Zeeland

Qua bezienswaardigheden zal Zeeland u verrassen

Wanneer mensen het over de provincie Zeeland hebben denken de meesten aan water en de Deltawerken, die de provincie internationaal op de kaart hebben gezet. En dat klopt voor een deel natuurlijk wel, want de strijd tegen het water neemt een belangrijk plaats in bij de Zeeuwse bevolking. Bezienswaardigheden die u als toerist beslist moet gaan bezoeken zijn de Deltawerken en Neeltje Jans. Dit voormalige werkeiland ligt in de Vrouwenpolder en is nu een informatie centrum en een attractiepark. Ook is een bezoek aan de vissershaven Yerseke beslist de moeite waard. Grijp uw kans en ga genieten van verse Zeeuwse mosselen.

bezienswaardigheden Zeeland © www.flickr.com/photos/sjaakkempe/

Veel plaatsen met een hoog Anton Pieckgehalte

De dunbevolkte provincie Zeeland herbergt een opvallend groot aantal historische plaatsen die u terug brengen in de tijd. De indrukwekkende panden, monumenten, pleintjes en steegjes geven deze plaatsen een hoog Anton Pieckgehalte. Wanneer onze geschiedenis en cultuur uw belangstelling hebben moet u beslist eens een bezoek brengen aan Goedereede, Goes, Groede, Middelburg, Veere, Yerseke of Zierikzee. Markante gebouwen en musea zijn: Het Arsenaal in Vlissingen, Kasteel Westhove en Terra Maris museum in Oostkapelle, de Dikke Toren in Zierikzee, het Belfort in Sluis en de Sint-Willibrordusbasiliek in Hulst.

Zeeland heeft ook gezinnen met kinderen het nodige te bieden

In Zeeland vindt u niet alleen bezienswaardigheden die voor ouderen bestemd zijn. De provincie Zeeland heeft een groot aantal kleinschalige pretparken, dierentuinen en speeltuinen. Een aanrader voor jong en oud vinden wij de stoomtrein Goes – Borsele. Laat het gehele gezin ervaren hoe het er vroeger aan toe ging.


Meer organisaties tonen