Bezienswaardigheden Zuid-Holland

Enorme diversiteit bezienswaardigheden in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft binnen de provinciegrenzen de meeste steden met een rijke geschiedenis. Denk hierbij aan steden als Delft, Den Briel, Den Haag, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Rotterdam en Schiedam. Uitgezonderd Rotterdam hebben de meeste steden een oude binnenstad met veel historische gebouwen. Vooral in Den Haag vindt u een groot aantal bezienswaardigheden uit het verleden. Enkele bekende bezienswaardigheden in Den Haag zijn: het Binnenhof, het Mauritshuis, Panorama Mesdag, Ridderzaal, Vredespaleis, Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch.

In de wereldhaven Rotterdam vindt u naast de haven zelf vooral bezienswaardigheden van recentere data zoals de Euromast, Erasmusbrug, kubuswoningen, de fameuze Markthal, Beursplein, Museum Boijmans Van Beuningen en Nederlands Fotomuseum. Maar de bezienswaardigheden in Zuid-Holland beperken zich niet alleen tot de twee grootste steden van de provincie. Bezienswaardigheden in de provincie Zuid-Holland die een bezoek meer dan waard zijn: Keukenhof in Lisse, Nieuwe Kerk en Prinsenhof in Delft, Naturalis Biodiversity Center in Leiden, de Pier in Scheveningen, de molens in Kinderdijk, Kaasmarkt in Gouda, Hugo de Groot Poortje en de Dalempoort in Gorinchem, Archeon en vogelpark Avifauna.

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn slechts een selectie uit de bezienswaardigheden die in de provincie Zuid-Holland te bewonderen zijn.

bezienswaardigheden Zuid-Holland © Sjaak Kempe | www.flickr.com/photos/sjaakkempe/

 


Meer organisaties tonen