Bezienswaardigheden Oekraïne 

U kunt in de Oekraïne dankzij haar rijke geschiedenis en de grootte van het land veel cultuur-historische en natuurlijke bezienswaardigheden bewonderen. Voor liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden zijn de steden Kiev, Lviv, Loehansk en Odessa aanraders, omdat u hier op loopafstand veel kunt zien.

Kiev begint om deze reden steeds meer een populaire stedenvakantiebestemming te worden. In de stad vindt u indrukwekkende gebouwen en bouwwerken zoals kerken, kloosters, monumenten en paleizen. U moet beslist een bezoek brengen aan de St Sofia kathedraal, de Gouden Poort en het holenklooster Petsjerska Lavra, dat naast drie andere vermeldingen op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Maar ook in andere dorpen, steden en gebieden zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen als de Potemkin Trappen, de Tyoschin Most en de Odessa Catacomben, de Geodetische boog van Struve of in een van de nationale parken als Carpathian die het land rijk is. Voor een uitgebreid overzicht van de vele bezienswaardigheden in de Oekraïne verwijzen wij u graag naar de website van Ukraine Channel. Voor dit overzicht raadpleegt u de link bezienswaardigheden Oekraïne   
 

© Juanedc www.flickr.com/photos/juanedc/ bezienswaardigheden Oekraïne


Meer organisaties tonen