Eten drinken uitgaan Oekraïne

Na de onafhankelijkheid is in de steden het aanbod internationale- en Oekraïense restaurants sterk toegenomen. Naast de eigen keuken zijn vooral de Chinese- Franse- Italiaanse- en de Russische keuken erg populair. Toch willen wij u adviseren om tijdens uw verblijf in Oekraïne vooral de lokale keuken te nemen. De kwaliteit hiervan is namelijk hoog en de prijzen zijn laag. Probeer eens lokale gerechten als Ikra, Kip Kiev, Pampushki of Salo. En kunt u niet buiten de Westerse vette hap, dan is er in de grote steden altijd wel een McDonalds in de buurt. 

De traditionele keuken in de Oekraïne wijkt niet zoveel af van de onze. Naast een stuk vlees vormen aardappelen en groenten zoals wortelen en bieten de basis. Wij hebben alleen meer variatie. Het enige verschil met de Nederlandse keuken is, dat men 2 keer per dag warm eet. De desserts in de Oekraïne zijn lekker, maar wel erg zoet. De nationale drank in de Oekraïne is Wodka, dat vaak door veel particulieren in allerlei variaties wordt gestookt uit aardappelen of graan. De consumptie van de Wodka lijdt tot veel verslaving onder de bevolking. Een indringend advies: Koop nooit Wodka onderweg, want de kwaliteit is vaak van een bedenkelijk niveau.

De grote steden, zoals het populaire Kiev, kennen een bruisend uitgaansleven dat niet onder doet voor hetgeen wij gewend zijn. Bovendien is het voor Westerse toeristen over het algemeen betaalbaar, dankzij de sterke waardevermindering van de nationale munteenheid.

© Juanedc www.flickr.com/photos/juanedc/eten drinken uitgaan Oekraïne


Meer organisaties tonen