Eten Drinken Uitgaan Cyprus

Aangezien ruim 80% van de inwoners Grieks spreken zal het u niet verbazen, dat de Cypriotische keuken veel overeenkomsten heeft met de Griekse keuken. De verschillen die er zijn worden veroorzaakt door de invloeden van de Aziatische keuken en voor een klein deel door die van het Midden-Oosten. Maar bovenal is de Cypriotische keuken een mediterrane keuken, waar kruiden, specerijen, olijfolie en verse groenten de basis vormen. U zult in Cyprus dan ook veel bekende Griekse gerechten tegenkomen, zoals moussaka, souvlaki en feta kaas. Natuurlijk  wordt hier vaak een heerlijke Griekse salade bij geserveerd.

Het bereiden van het eten neemt in het dagelijkse leven van de Cyprioten een belangrijke plaats in. De heerlijkste gerechten worden bij voorkeur in een gezellige ambiance gegeten. Befaamd is gerecht mezedhes, dat soms wel kan bestaan uit meer dan dertig kleine gangen! Daarnaast moet u beslist haloumi (kaas) geproefd hebben. Hierbij drinkt u natuurlijk een van de lokale wijnen. Liefhebbers van sterkedrank moeten beslist eens een glaasje zivania proberen. De vraag is alleen of men na een glaasje nog behoefte aan een tweede heeft, want het is zeer sterk. De maaltijd sluit u natuurlijk af met een kopje sterke Cypriotische koffie.

Voor het uitgaansleven bent u in principe aangewezen op de badplaatsen. Hier vindt u een behoorlijk aanbod terrassen, bars en discotheken waar u tot in de vroege uren uw gang kunt gaan. Doet u dit niet, dan bent u veelal aangewezen op de lokale dorpskroegen en restaurants en zult u tijdens de maaltijd ongetwijfeld vermaakt worden met dans en muziek.

eten drinken uitgaan Cyprus


Meer organisaties tonen