Bezienswaardigheden Letland 

Onevenredig veel bezienswaardigheden 

Dankzij haar rijke historische verleden en schitterende landschap bezit Letland een onevenredig groot aantal bezienswaardigheden, die een bezoek meer dan waard zijn. Het is natuurlijk onmogelijk om al deze plaatsen tijdens uw vakantie te bezoeken. Daarvoor komt u tijd te kort. Wij adviseren u dan ook om van tevoren een planning te maken welke bezienswaardigheden u beslist wilt gaan zien.

Wat u beslist moet gaan bezoeken is Riga. Het indrukwekkende historische centrum van deze metropool brengt u terug in de tijd en geeft u een beeld van haar rijke en culturele verleden. U moet de kathedraal en de vele pleinen, kerken, de schitterende herenhuizen en het ruim 40 meter hoge vrijheidsmonument gezien hebben. Gezien het hoge prijsniveau van Riga adviseren wij u wel om tenminste 10 kilometer buiten Riga te overnachten. 

Voor het overige laten wij het geheel aan u over welke bezienswaardigheden u het beste kunt bezoeken. Het hangt namelijk geheel van uw eigen interesse af. Wilt u musea gaan zien? Of gaat uw voorkeur uit naar natuurreservaten of kastelen. Het verkeersbureau van Letland heeft de belangrijkste bezienswaardigheden per regio op een rijtje gezet. Raadpleeg voor dit overzicht de link bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden Letland © Latvia.travel


Meer organisaties tonen