Eten drinken Uitgaan Portugal 

Als we de Portugese keuken moeten typeren zijn eenvoud, natuurlijke smaak en vis de kernwoorden. Eenvoud en natuurlijke smaak slaan op het feit, dat men de smaak van de verse producten zo veel mogelijk wil bewaren zonder dat deze verloren gaat door de toevoeging van allerlei sauzen. De vele visgerechten maken van oudsher een belangrijk en gezond onderdeel uit van de maaltijd. Dit heeft ongetwijfeld alles te maken met de ligging aan zee en het feit dat in het verleden vis in overvloed gevangen werd. Enkele bekende visgerechten zijn Bacalhau en Caldeirada. Naast vis is ook varkensvlees een populair ingrediënt in de Portugese keuken. 

Het ontbijt stelt in Portugal niet veel voor. Vaak eet men slechts een zoet broodje en drinkt men een kop koffie. De lunch is de belangrijkste maaltijd. Men begint vaak met een zelfgemaakte soep. Daarna wordt het hoofdgerecht geserveerd. Dit bestaat naast vis of vlees standaard uit gemengde salade, tomaat, een biologische groente en aardappelen of rijst. Als nagerecht wordt fruit, pudding of ijs geserveerd. Bij de maaltijd wordt vaak een glas Portugese wijn of Port gedronken.        

Portugal kent een rijk uitgaansleven. In de steden Coimbra, Lissabon, Porto en de toeristencentra aan de Algarve zijn veel bars, clubs, casino's, dancings, discotheken en restaurants aanwezig, waar u zich tot in de vroege ochtenduren uitstekend kunt vermaken. Het fantastische klimaat in Portugal werkt hier natuurlijk aan mee.     

© Rick Ligthelm | eten drinken uitgaan Portugal


Meer organisaties tonen