Wetenswaardigheden Portugal

Oppervlakte:
92.090 km2 (2,2 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 351

Landcode:
P

Ligging:
Portugal grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het noorden en oosten aan Spanje en in het zuiden aan de Golf van Cadiz.

Tijdsverschil:
In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland

Afstand:
Utrecht - Lissabon 2.209 kilometer

Inwoners:
10.707.924 inwoners

Hoofdstad:
Lissabon

Taal:
Portugees

Munt:
Euro

Wisselkoers:
N.v.t.

Belangrijke steden:
Amadora, Amora, Aveiro, Braga, Coimbra, Faro, Lissabon, Odivelas, Porto, Viana do Castelo, Queluz en Setubal.

Klimaat:
Ondanks haar geringe omvang zijn er in Portugal toch 3 klimaten te onderscheiden. In het noorden en noordoosten van het land is sprake van een landklimaat. Hier zijn de zomers relatief kort en heet en de winters koud. In de bergen kan men 's winters zelfs uitstekend skiën. In de smalle kuststreken aan de Atlantische oceaan heerst een zeeklimaat. Hier zijn de zomers gematigd warm en de winters mild. In het zuidelijk gedeelte van Portugal en met name in de Algarve heerst een Mediterraan klimaat. De droge zomers zijn hier warm en de milde winters vochtig. 

Vervoer:
Het wegennet in Portugal is uitgebreid en van een prima kwaliteit. Wel moet er voor bepaalde trajecten tol betaald worden. Het bus- en treinnetwerk is ook uitgebreid. Met name met de bus kunt u in elk dorpje komen. De belangrijkste vliegvelden in Portugal liggen bij Lissabon, Porto en Faro dat vooral door chartermaatschappijen wordt gebruikt. 


Meer organisaties tonen