Eten drinken uitgaan Spanje

Houdt u van lekker eten en drinken? Dan kunt u in Spanje volledig aan uw trekken komen, want de traditionele Spaanse keuken is gevarieerd en vooral smakelijk. Bovendien beschikt het land over alcoholische dranken die zonder overdrijven tot de beste van de wereld behoren. 

Globaal kan in Spanje het navolgende onderscheid gemaakt worden: in de kuststreken van Spanje eet men vooral vis, terwijl er in het binnenland en de bergen vooral vlees gegeten wordt. Daarnaast valt per streek het enorme aantal regionale specialiteiten op, waarin meestal knoflook, olijfolie en tomaat zijn verwerkt.

In Spanje stelt het ontbijt weinig voor. Vaak eet men alleen een broodje met een kop koffie. De lunch is uitgebreid en bestaat uit drie gangen. Met het avondeten begint men pas na negen uur 's avonds. Bekende vleessoorten zijn chorizo, morcilla en Serranoham. Populaire alcoholische dranken in Spanje zijn bier, sherry en wijn. 

Het aanbod uitgaansgelegenheden in met name de toeristencentra en grote steden zoals bars, cafés, dancings en pubs is groot te noemen. U kunt hier tot de volgende dag terecht. 

eten drinken uitgaan Spanje © Pedro Nuno Caetano


Meer organisaties tonen