Bijzondere feestdagen Spanje 2024

Houd rekening met deze nationale feestdagen in Spanje

Wie Spanje als vakantieland overweegt in 2024, moet weten dat het land een aantal feestdagen heeft. De feestdagen Spanje 2024 zijn er in totaal 9, en op deze dagen zijn de winkels dicht. Houd hier rekening mee, en voorkom dat u onverwacht voor een dichte supermarkt staat!

Bijzondere feestdagen Spanje

 

Bijzondere feestdagen Spanje 

Toma de Granada 02 januari 2024
Drie Koningen 06 januari 2024
Dag van de arbeid 01 mei 2024
Dag van Europa 09 mei 2024
OLV Hemelvaart 15 augustus 2024
Nationale Feestdag Spanje 12 oktober 2024
Allerheiligen 01 november 2024
Dag van de Grondwet 06 december 2024
Maria-Onbevlekte-Ontvangenis                                              08 december 2024

 

Veel feestdagen voor de Spanjaarden dus! Drie Koningen wordt er uitbundiger gevierd dan in Nederland. Op 5 januari zijn er optochten ter ere van Drie Koningen, op 6 januari krijgt de jeugd cadeautjes. Beetje het Spaanse equivalent van pakjesavond dus.

De Dag van de Arbeid speelt in Spanje ook een grotere rol dan wij Nederlanders gewend zijn. Het is een officiële vrije dag en wordt soms samengevoegd met het weekend ervoor of erna, waardoor er volop toerisme op de been is rond 1 mei.

Verder zijn veel feestdagen Spanje afkomstig uit het katholieke geloof. Op 15 augustus vieren de Spanjaarden " Festividad de la Asunción de la Virgen", de dag van Maria's opneming in de hemel met lichaam en ziel. Behalve dat het een nationale vrije dag is, wordt het in sommige plaatsen gevierd met grote vuurwerkshows die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!
Ook Allerheiligen is één van de feestdagen Spanje. 1 november is daarom een vrije dag in het hele land, Spanjaarden eren op deze dag hun overleden geliefden. Tenslotte vieren ze op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Hier wordt zelfs zoveel waarde aan gehecht dat wanneer 8 december op een zondag valt, men op 9 december een nationale vrije dag hanteert.

Spanje's verwantschap met Latijns-Amerika wordt duidelijk zichtbaar op 12 oktober. Día de Hispanidad is de dag waarop het Spaanse rijk wordt gevierd. De wortels van deze feestdag liggen bij Columbus, die op 12 oktober 1492 voor het eerst het Amerikaanse continent betrad. In Madrid is er jaarlijks op 12 oktober een militair defilé en in het hele land is het een nationale feestdag.

Behalve deze bijzondere feestdagen Spanje, hebben de verschillende deelstaten ook hun eigen festiviteiten. Bekijk daarom vóór uw vakantie welke feestdagen er zijn in de regio die u gaat bezoeken. Wilt u weten hoe de regio eruit ziet? Maak dan gebruik van een van de honderden vakantie webcams Spanje 

Bijzondere feestdagen Spanje

 

 

 

 

 
 


Meer organisaties tonen