Wetenswaardigheden Spanje 

Oppervlakte:
505.370 km2 (12,17 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 34

Landcode:
E

Ligging:
Spanje grenst aan Portugal, de Atlantische Oceaan, Golf van Biskaje, Frankrijk, Andorra, de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar.

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil met Nederland

Afstand:
Utrecht - Madrid 1.770 kilometer

Inwoners:
40.525.002 inwoners

Hoofdstad:
Madrid

Taal:
Spaans

Munt:
Euro

Wisselkoers:
N.v.t.

Belangrijke steden:
Albaceta, Alicante, Almeria, Barcelona, Bilbao, Cadiz, Cordoba, Gijon, La Coruna, Madrid, Malaga, Marbella, Murcia, Pamplona, Salamanca, Sevilla, Tarragona, Valencia, Vigo en Zaragoza.

Klimaat:
Spanje valt ruwweg onder te verdelen in drie klimaten. In de oostelijke- en zuidelijke kuststreken aan de Middellandse Zee heerst een uitgesproken Mediterraan klimaat. Hier zijn de zomers warm en de winters mild. In het noordwesten heerst een zeeklimaat dat in hoofdlijnen overeenkomt met het klimaat in Nederland. In het binnenland heerst een landklimaat met hete zomers en relatief koude winters.

Vervoer:
Het wegennet in Spanje in uitgebreid. Het heeft een lengte van meer dan 350.000 km. De kwaliteit is uitstekend uitgezonderd de verlichting. Voor veel autosnelwegen dient tol betaald te worden. Het busnetwerk en het treinnetwerk zijn eveneens uitgebreid. Dat geldt in de meeste gevallen ook voor de kwaliteit van het materieel. Spanje beschikt over meer dan zestig luchthavens. De belangrijkste vliegvelden vindt u bij Madrid en Barcelona.
 

 


Meer organisaties tonen